19.03.2009
Jäähoki

Eesti tegi Belgiale Belgiat

Narvas toimuvatel U18 vanuseklassi jäähoki maailmameistrivõistlustel on kõigis kolmes Belgia osalusega mängus läinud vaja karistusviskeid. Kui Serbia alistati 4:3 ja Holland 5:4, siis Eesti vastu Belgia jaks ei hakanud ja Eesti sai Belgiast 4:3 jagu ning tabelisse kaks võidupunkti, millega eestlased tõusid kaks vooru enne lõppu turniiritabelis jagama Belgiaga teist-kolmandat kohta.

Belgiale 0:1 avakolmandiku kaotanud Eesti jäi teise kolmandiku keskel 0:2 kaotusseisu, kuid Martin Guti värav (söötja Robert Rooba) 34. minutil tegi seisuks 1:2, millega ka teine kolmandik lõppes. Viimase kolmandiku teisel minutil suutis Eesti viigistada 2:2 (värav Juri Medjanõilt, söötjad Sergei Silenko ja Maksim Borovikov), kuid vähem kui neli minutit hiljem oli Belgia taas ees. Kolmandiku keskel kasutas Eesti ära arvulise ülekaalu, Robert Rooba söödu realiseeris Jan Lukas ning 3:3 mängu tavaaeg lõppeski. Viis lisaminutit väravat ei toonud ning otsustava karistusviske tabas Artur Fedoruk. Selle eest, et mäng läkslisaajale sai Eesti võitjana kaks ja Belgia kaotajana ühe punkti.

Teised neljapäevased mängud olid ühepoolsed ja lõppesid sarnaste tulemustega. Holland sai tabelisse esimese võidu alistades Hiina 11:2 (2:0, 3:1, 6:1) ning liidrina jätkav Suurbritannia võitis Serbiat 10:2 (3:0, 5:2, 2:0).

Kolme vooru järel on brittidel liidrina 9 punkti. Eestil on viis punkti ning väike lootus tõusta turniiri lõpuks esimeseks, selleks peab Eesti allesjäänud mängud soovituslikult normaalajal võitma ja Suurbritannia mõlemad mängud (vähemalt ühe neist normaalajal) kaotama. Viis punkti on ka Belgial, neli punkti on kogunud Serbia ja Holland, kusjuures kogu esinelikul on veel esikohaðansse. Tabelis viimasel kohal on Hiina, kel seni kirjas 0 punkti.

Reedel toimuvas eelviimases, neljandas voorus on kell 13 vastamisi Serbia ja Holland, kell 16.30 kohtuvad Belgia ja Suurbritannia ning kell 20 algab kohtumine Hiina – Eesti.

Laupäeval on turniiril teine (esimene oli kolmapäeval) punkepäev. Pühapäeval toimuvas viimases voorus on vastamisi Belgia – Hiina, Holland – Suurbritannia ja Eesti – Serbia.

Turniiri erileht: http://www.iihf.com/channels0809/wm18-iib/statistics.html

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: