14.04.2008
Firmasisesed

Eesti noorte meistrivõistlustel algamas otsustavad mängud

Eesti noorte korvpallimeistrivõistlustel on aeg play-off’i käes. Ida-Virumaa meeskondadest on kaheksa parema hulgas ehk veerandfinaalis neli meeskonda, kolm KK Hitost (üks koos AK Askelega) ja üks BC Viru Basketist. Narva PSK neiud on kuue parema hulgas kahes vanuseklassis.

Noormeeste meistrivõistlustel mängitakse ühe skeemi järgi. Eelmise hooaja vastava aastakäigu kaheksa paremat (A-klassis üheksa) meeskonda alustasid eliitgrupis ning ülejäänud meeskonnad alustasid mängudega neljas regioonis. Teisel etapil mängiti eliitgrupis teine ring ning regioonide turniiridelt edasi pääsenud kaheksa meeskonda mängisid omavahel testturniiril.

Kolmandal etapil ehk vahegruppides mängisid eliitgrupi neli paremat meeskonda ning eliitgrupis 5.-8. koha saanud meeskonnad ja testturniiri neli paremat (A-klassis kolm paremat) meeskonda jagati kahte alagruppi. Testturniiri viimased selgitavad kohad 13.-16.

Poiste A-klass – s. 1990. a ja hiljem

Eliitgrupis üheksa parema meeskonna seas Ida-Virumaa esindatud ei olnud. Testurniiril sai teise koha AK Askele/Jõhvi SK ja neljanda Narva Energia SK. Vahegruppi pääsenud AK Askele/Jõhvi SK kaotas seal kõik kolm mängu ja pidi leppima 9.-12. koha mängudega. Narva Energia SK võõrustab 13.-16. koha turniiri.

Poiste B1-klass – s. 1992. a ja hiljem

Eliitgrupis Ida-Virumaa klubisid ei olnud. Testturniiril sai Jõhvi SK 6 võidu ja 1 kaotusega teise koha ja Kohtla-Järve SK Eola/SK Intro oli 1 võidu ja 6 kaotusega eelviimane ehk seitsmes. Vahegrupis sai Jõhvi SK kolmest võimalikust ühe võidu ja pidi leppima 9.-12. koha turniiriga. Eola/Intro mängib kohtadele 13.-16.

Poiste B2-klass – s. 1993. a ja hiljem

Eliitgruppi kuulusid Ida-Virumaalt BC Viru Basket ja KK Hito/Askele. BC Viru Basket sai eliitgrupis kahe ringi põhjal 11 võidu ja 3 kaotusega teise koha ning sai eliitgrupis mängida ka kolmandas ringis. 6 võitu kogunud KK Hito/Askele oli viies ja pidi leppima vahegrupiga. Testturniiril idavirulasi ei olnud.

Eliitgrupi kolmandas ringis sai BC Viru Basket juurde võidu ja kaks kaotust ning sellest piisas teise koha säilitamiseks. Seevastu Hito/Askele sai vahegrupis kaks võitu ja kaotuse ning see aitas neid turniiril teisele kohale ja play-off’iks andis see kaheksanda asetuse.

BC Viru Basket mängib Kohila SK/Märjamaaga veerandfinaalis esmalt võõrsil ja seejärel kodus. Põhiturniiril sai Viru Basket eelseisvast vastasest kahel korral jagu, Kohilas võideti 94:62 ja Maidlas peetud etapil purustati vastane 63:32.

Veerandfinaalis on Hito/Askele vastamisi Rapla KK/Junkersiga, esimene mäng peetakse 23. aprillilkell 17.30 Maidla spordihoones, teine seni veel lahtisel kuupäeval võõrsil. Hito/Askele kaotas põhiturniiril Rapla meeskonnale Kohilas 36:68 ja Maidlas 57:58.

Poiste C1-klass – s. 1994. a ja hiljem

Eliitgrupis oli Ida-Virumaalt KK Hito, kes lõpetas põhiturniiri 8 võidu ja 6 kaotuse ning 5. kohaga. Testturniiril 6 võitu ja 1 kaotuse saanud Kohtla-Järve Eola/Intro sai teisena edasi, 3 võitu kogunud Narva Energia SK pidi leppima 5. kohaga ja kodus peetava 13.-16. koha turniiriga.

Vahegrupis võitis KK Hito kõik kolm vastast ja sai play-off’iks 5. asetuse. Eola/Intro seevastu kaotas kõik kolm mängu ning mängib kohtadele 9.-12.

KK Hito mänguajad veerandfinaalis on juba teada. RSK sPORTKUNDA/SK Aasperega mängitakse eeloleval kolmapäeval, 16. aprillil kell 17.30 Kohtla-Järve spordihoones ning korduskohtumine on Väike-Maarjas päev hiljem. Põhiturniirul kaotas Hito Lääne-Virumaa meeskonnale Kundas 52:63, kuid Kohtla-Järvel peetud mäng võideti 71:59.

Poiste C2-klass – s. 1995. a ja hiljem
 
Ka selles klassis esindas Ida-Virumaad eliitgrupis KK Hito. Eliitgrupis saadi kahe ringi tulemusena 8 võidu ja 6 kaotusega kolmas koht ning kolmandas saadi juurde võit ja kaks kaotust ning play-offiks sälitati kolmas asetus. Testurniiril Ida-Virumaa meeskondi ei olnud.

Veerandfinaalis on Hito vastane Kohila SK/Märjamaa SK, esimene mäng peetakse 15. aprillil Kohilas, teine 16. aprillil kell 15 Kohtla-Järvel. Põhiturniiril sai Hito Kohila/Märjamaast jagu Kohtla-Järvel 52:50 ja Kohilas koguni 56:27.

Neiud esindatud kahes klassis

Neidude turniiril osaleb Ida-Virumaalt ainsana Narva Paemurru SK ja teeb seda kahes vanuseklassis. A-vanuseklassis (s. 1989. a ja hiljem) on 12 naiskonda ja C1-klassis (s. 1994. a ja hiljem) 11 naiskonda.

A-klassis lõpetas PSK esimese ringi 5 võidu ja 6 kaotusega ning 7. kohaga, mis jättis nad teiseks etapiks mängima kohtadele 7.-12. Sel turniiril alistati kõik viis vastast ning play-off’iks saadigi 7. asetus ning nii mindi 1/8finaalis kokku 6. asetusega Tartu KK Taba’89 II naiskonnaga.  Pühapäeval Tartus peetud kohtumises saatsi edu madalamat astust omanud PSK naiskonda, kes võitis 63:60 ja pääses kuue parema hulka, kus kohtutakse põhiturniiril kolmanda koha saanud KK Taba esindusnaiskonnaga. Kui PSK selle kohtumise võidab pääsetakse poolfinaali, kaotuse korral lõpetatakse turniiri 6. kohaga.

C1-klassis sai PSK esimesel etapil 5 võitu ja 5 kaotust, mis jättis nad kuuendatena ehk viimastena A-tugevusgruppi. Teisel etapil kaotati kõik viis mängu ja kohta ei parandatud. Veerandfinaalis mindi kokku B-tugevusgrupi võitjana 7. asetust omanud Tallinna KK ReKo naiskonnaga. Esmaspäeval Narvas peetud 1/8finaali mängus sai PSK kindla 78:38 võidu ja pääsu veeranfinaali. Veerandfinaalis on PSK vastaseks Siili PK, siingi pääseks võidu korral PSK poolfinaali, kuid kaotus jätaks nad 6. kohale.

Lisainfo noorte meistrivõistluste kohta: www.basket.ee/index.php?mid=4

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: