Eesti naiskond oli Falunis eelviimane

Murdmaasuusatamise MK-etapil Rootsis Falunis oli naiste 4×5 kilomeetri teatesõidus esindatud ka Eesti koosseisus Piret Pormeister, Laura Rohtla, Tatjana Mannima ja Kaili Sirge.

Eestlannad olid kuni viimase vahetuseni viimasel 13-ndal kohal, kuid Sirge parandas kohta ühe võrra ning Eesti sai lõppkokkuvõttes 12. koha. Mannima sai kolmandas vahetuses paremuselt 11. aja

Teatesõidu võitis Norra esimene naiskond koosseisus Ingrid Aunet Tyldum, Astrid Jacobsen, Kristin St¸rmer Steira ja Marit Bj¸rgen.

Eesti kaotus finiðis Norrale oli 5.55,1. Teise koha saavutasid soomlannad Virpi Kuitunen, Aino Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen ja Riikka Sarasoja, kes lõpetasid norralannadest 30,9 sekundit hiljem. 55,7-sekundilise kaotusega võitjatele hõivasid poodiumi kolmanda astme Saksa naised Stefanie Böhler, Katrin Zeller, Claudia Nystad ja Evi Sachenbacher Stehle.

Rootsi I naiskond oli neljas, Norra II viies. Neile järgnesid Venemaa, Itaalia, Prantsusmaa, Ðveits, Kanada ja Rootsi II koondis. Eestlannade selja taha jäi Rootsi III esindus.

Sportnet.ee

Eesti suusatajad olid teatesõidus eelviimased

Eesti murdmaa- ja laskesuusatajad jäid tiitlivõistlustel teatesõidus eelviimaseks. Murdmaasuusatamises kuulus naiskonda Tatjana Mannima ja laskesuusatamises meeskonda Daniil Steptðenko.

Peaaegu ühel ajal peeti Tðehhimaal Nove Mestos ja Rootsis Falunis teatesõit, kus tegi kaasa ka Eesti esindus. Kusjuures nii Daniil Steptðenko Tðehhimaal toimunud laskesuusatamise 4×7,5 km teatesõidus kui ka Tatjana Mannima Rootsis murdmaasuusatamise 4×5 km teatesõidus sõitsid eelviimast, kolmandat vahetust.

Tðehhist Liberecist Rootsi Falunisse “kolinud” MK etapil ei läinud kiviõlilannal Tatjana Mannimal hästi ei individuaal- ega ka teatesõidus. Päev varem oli ta suusavahetusega sõidus (7,5+7,5 km) saanud 48. koha (51 osalejat, aeg 46.29,3), kaotust võitjale, norralannale Astrid Jacobsenile kogunes peaaegu viis minutit.

Teatesõidus kuulus Tatjana Mannima Eesti naiskonna kolmandasse vahetusse. Esimest etappi sõitnud Piret Pormeister jäi kõikidest konkurentidest tahapoole ja oli vahetust üle andes 13. Kolm ülejäänud suusatajat – Laura Rohtla, Tatjana Mannima ja Kaili Sirge – suutsid edestada Rootsi III esindust ja saada eelviimane, 12. koht. Mannima edestas oma etapil rootslannasid Ida Olsonit ja Anna-Karin Stromstedti ja lõpetas 11. kohal. Mannima treener Viktor Kaurson on varem öelnud, et kuna hooaeg on tegelikult juba kõik küsimused lahendanud, siis on jäänud ainult kilometraaþi ja tiitlivõistlustel esinemise kogemusi koguda, lootes, et Tatjana suudab ühel MK etapil väga hästi esineda.

Ka laskesuusataja Daniil Steptðenko treener Vladimir Vðivtsev põhjendas noormehe kaasalöömist suurtel rahvusvahelistel võistlustel vajadusega kogemusi omandada. Euroopa meistrivõistlused lõpetas teatesõit, kus Eesti meeskonda kuulus ka Narva Energia spordikooli esindaja. Martten Kaldvee lõpetas esimese etapi viimase, kuueteistkümnendana, kuid Kaarel Viigipuul õnnestus meeskonda kahe koha võrra tõsta ja Daniil Steptðenkol seda hoida, suutes püsida eespool Makedoonia ja Poola ning Inglismaa laskesuusatajatest. Pärast seda kui Makedoonia meeskond oli rajalt maha võetud, sai Eesti koondis 15 lõpetanud meeskonna seas 14. koha, edestades Suurbritanniat.

ALEKSEI FJODOROV ,
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: