07.09.2011
Petank

Eesti meistrivõistlustelt neljandad kohad

Sel aastal Rootsis toimunud Euroopa meistrivõistlustel petangis pronksi teeninud Viimsist pärit Veiko Proos näitas pühapäeval Jõhvis, et on selle ala Eesti esinumber.

Pühapäeval Jõhvi vallavalitsuse toel väga heaks petangiväljakuks kujundatud Narva poolt Jõhvi sissesõidul asuvas parklas peetud Eesti üksikmängu meistrivõistlusel heitles tiitlile 28 meest ja 12 naist. Mõlemas arvestuses suutsid idavirulased saada neljanda koha. Meestest oli neljas Elmo Lageda ja naistest Anna Romanenko, kes poolfinaalis kaotas üllatusvõitjaks tulnud läänevirulasele Heili Vasserile, kelle konkurentsist välja lülitamisest (lõppseis 10:13) ei jäänud alagrupis palju puudu kohalikul neiul Lana Tihhonjukil, kes oli ühtlasi parim juunioride arvestuses. Lisaks Romanenkole pääsesid kaheksa parema hulka idavirulastest veel Sirje Viljaste ja Svetlana Sobolko, kes olid vastavalt seitsmes ja kaheksas.

Meestest suutsid end idavirulastest 16 parema hulka mängida Elmo Lageda, Kalle Orro ja Andres Veski. Elmo Lageda jõudis pronksimängu, kus läks juhtima 7:0, kuid lõpuks siiski tuli kohtlajärvelasel vastu võtta 8:13 kaotus. Kalle Orro sai lõpuks 13. ja Andres Veski 15. koha. Lohutusturniiril ehk mängudel 17.-28. kohale oli esimene Ivar Viljaste ja kolmas Rene Kundla.

Teisipäeva õhtul algusega kell 18 (registreerimine lõpeb kell 17.45) peetakse Kohtla-Nõmmel Ida-Virumaa ekstreempetangisarja viimane, neljas osavõistlus – II Kohtla-Nõmme tagurpidipetank.

Sportiv,ee

Eelmine:
Järgmine: