19.01.2015
Kabe

Eesti meister vene kabes selgub Narvas

Neljapäevast laupäevani selgitatakse Tartu Ülikooli Narva kolledþis esmakordselt piirilinnas Eesti meistrid 64 ruudulisel laual ehk vene kabes.

Korra on Narvas Eesti kabemeistrid selgunud, kuid 1982. aastal 15.-30. maini peetud võistlusel selgitasid 16 meest võitjad rahvusvahelises kabes ehk 100 ruudulisel laual. Tol korral viis 10 võidu ja 5 viigiga esikoha Hiiumaale Raivo Rist, kes kogus seega 25 punkti, teine oli Vello Luht (tollane Tartu rajoon) 22 ja kolmas Arvo Külvet (Tallinn) 21 punktiga. 20 punktiga oli edukaima idavirulasena neljas Heiki Karp, kes võitja ja pronksiomanikuga viigistas ja hõbedaomanikku võitis, kuid saatuslikuks sai kaotus kuuenda koha saanud kabetajale.

Vene kabe selguvad Eesti meistrid meestest 67.  ja naistest 59. korda.

Turniir avatakse neljapäeval kell 11 ja kokku on nelja päevaga kavas seitse vooru.

Eelmisel aatsal selgitati vene kabes Eesti meistreid Viljandis ja siis mahtusid viie naise seas esikolmikusse Kaari Vainonen (Lasnamäe MKK), Piret Viirma (Järvamaa KK) ja Marika Azojan (Jõgeva KK), kes kogusid kaheksast võimalikust vastavalt 7, 5 ja 5 punkti. Mehi osales tookord 12. 14st võimalikust 13 punktiga oli esimene Arno Uutma (Jõgeva KK), järgnesid Vello Luht (indiv) 10 ning Arvo ja Raivo Rist (mõlemad Hiiumaa KK) 9 punktiga, pronksmedali sai vendadest vanem ehk Arvo. Idavirulasi eelmisel aastal Viljandis kaasa ei löönud.

Vene kabes on Ida-Virumaal Eesti meistreid selgitatud kolmel korral, 1960. ja 1963. aastal Kohtla-Järvel ning viimati 1987. aastal Aseris, kus Arno Uutma järel jättis tollasesse Kohtla-Järve rajooni teise koha Heiki Karp.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: