12.11.2006
Male

Eesti malenoored sihivad teist kohta

Seitsme võistkonna osavõtul Narvas toimuva noorte maleturniiri “Läänemere maletähed” võitis täiseduga Peterburi võistkond. Enne viimast vooru jagavad 7 punktiga 2.-3. kohta Poola ja Eesti I.

Poola ja Eesti omavaheline kohtumine laupäevases eelviimases, kuuendas voorus jäi viiki 5:5. Viimases voorus kohtub Poola seni matðivõitu mitte omava Eesti IIga ning Eesti I vastaseks on 5 punktiga neljandal kohal olev Läti. Kui Poola ja Eesti peaks koguma võrdselt matðipunkte, saab otsustavaks mängijate kogutud punktiarv, mis enne viimast vooru on Eestil 29,5 ja Poolal 27,5. Seega saab Eesti II omalt poolt kaasa aidata riigi esindusvõistkonna käekäigule.

Eriti tulist heitlust on oodata teisel ehk U16 noormeeste laual, kus viimases voorus selgub laua võitja saatus, Eesti I liidril Aleksandr Volodinil on seni kirjas 4 ning Leedu ja Läti esindaja jäävad kohtlajärvelasest maha poole punktiga. Seitsmendal laual ehk U16 neidude laual on Läti esindajal viimase vooru edu korral võimalik tõusta laua võitjaks, sama lugu on ka U14 laual,kus Soome neiu võib järgi jõuda Peterburi maletajale. Üheksandal laual ehk U12 tüdrukute laual piisab Triin Narval vaja laua võitmiseks viimases voorus viigist, sama lugu on U10 laual Poola neiuga.

Viimane, seitsmes voor algab pühapäeval kell 9.30. Turniiri lõpetamine on kavas kell 15.

Turniiri koduleht
http://www.maleliit.ee/turniirid/arhiiv/2006/LMMT/

Sportiv.ee 

Eelmine:
Järgmine: