17.03.2009
Jäähoki

Eesti kaotas Suurbritanniale

Narvas toimuvatel U18 vanuseklassi jäähoki maailmameistrivõistluste teise divisjoni B-alagrupi turniiril esmaspäevases avavoorus üllatuslikult Hollandi alistanud Eesti kaotas teises voorus 1:5 Suurbritanniale.

Avavoorus Hiina 16:2 purustanud eelmise aasta sama divisjoni hõbe Suurbritannia suutis eelmisel aastal pronksi saanud Eestit üllatada mõlema kolmandiku alguses kiire väravaga. 1:0 lõi Callium Fower juba 33. sekundil ja 1:0 avakolmandik lõppeski, seda hoolimata sellest, et Eestil oli kahel korral võimalik mängida viiekesi kolme vastu.

Teise kolmandiku teise minuti keskel ja neljanda minuti lõpus lõid külalised taas värava. Pärast kolmandiku keskel avavärava autori teist tabamust oli seis juba 4:0.

Viimase kolmandiku alguses õnnestus Maksim Borovkovil (söötja Sergei Silenko) teha seisuks 1:4, kuid kolm minutit enne lõppu tegid külalised lõppskooriks 5:1.

Aleksei Che pildid: http://fact.ee/index.php?option=com_content&task=view&id=2718&Itemid=1

Eesti järgmine vastane Belgia sai juba teise võidu mängujargsest karistuslöögist. Kui avavoorus alistas Belgia Serbia 4:3, siis teises voorus oli Belgia parem Hollandist 5:4. Teise vooru avakohtumises oli Serbia 6:1 parem Hiinast.

Kahe vooru järel on Suurbritannial liidrina kuus punkti, Belgial on kahe bullitiga võitu eest kirjas neli punkti, neli punkti on ka Serbial (3 punkti võidu eest ja 1 punkt bullititeseeriani jõudmise eest). Eestil on kolm punkti, Hollandil on kirjas punkt ja ainsana jätkab nulliga Hiina.

Kolmapäeval on turniiril esimene puhkepäev (teine on laupäeval). Neljapäeval kohtuvad kell 13 Holland – Hiina, kell 16.30 Serbia – Suurbritannia ja kell 20 on Eesti vastaseks Belgia.

Turniiri erileht: http://www.iihf.com/channels0809/wm18-iib/statistics.html

Sportiv.ee

 

Eelmine:
Järgmine: