15.03.2008
Jäähoki

Eesti hokimeistrivõistlused on lõppenud

Tartu Kalev-Välk 494, kelle koosseisus ka hulgaliselt idavirulasi, võitis Eesti jäähokimeistrivõistluste viimases mängus 4:2 Tallinna Starsi ja lõpetas sellega viimaste kolme aasta pikkuse valitsemisaja kohalikus klubihokis. Kolmanda koha sai Narva PSK.

Tartlase koduses Lõunakeskuses toimunud kohtumine möödus dramaatiliselt, kus võitja polnud kaubanduskeskuses mängu jälginud sadade pealtvaatjate ees selge kuni viimaste sekunditeni. „Täna aitas meid koduväljak, oma mäng, oma pealtvaatajad. Leian, et oleme väärt võitu,” ütles võitjate poolelt kogenud Olle Sildre. „Meil oli koosseisuga probleeme, aga need, kes mängisid, tegid supertöö.”

Starsi mängija Roman Potsinok ei näinud kaotusest hoolimata väga nördinud välja. „Täna oli nende päev – õnnitlen Tartut,” sõnas ründaja. „Kõik tahtsid, pingutasid, aga võitis parim.”

Enne viimast vooru oli Starsil liidrina 50 punkti ning tartlastel üks silm vähem. Seega oli selge, et meistritiitli saab see, kes laupäeval Tartus parem on.

Ehkki Starsil oli punktine edumaa ja Tartu klubil koduväljakueelis, alustasid teravamalt just nemad. Domineerimine lõppes, kui mängitud oli seitse minutit ning pealinnaklubi juhtima pääses. Seejärel elavnes ka Kalev-Välk ja Ivan Loginovi tabamus võrdsustas seisu. Vaid poolteist minutit hiljem tabas Maksim Semjonov ning kodupubliku rõõmuks juhtisid tartlased veerandtunnise mängu järel 2:1. Kohe oli võimalus Kalev-Välgu resultatiivseimal Vassili Titarenkol, kuid ta ei suutnud üks-üks olukorda ära kasutada.

Teist perioodi alustasid hoogsamalt kaotusseisu jäänud pealinlased ning taas tuli tabamus kaheksandal minutil, mil täpne oli Mihhail Merkulov. Keskmine kolmandik möödus üldiselt närvilises võitluses, kus kohtunike vile oli sagedasti kuulda. Skoorile lisa ei tulnud ja viimasele 20 minutile mindi vastu viigiseisult.

Publik rõkkas 8.18 enne lõppu, kui Semjonovi teine tabamus tähendas tartlastele suurt sammu ihaldatud tiitli suunas. Kohe pärast visatud väravat vajus aga ründaja jääle ning jäi sinna enam kui minutiks, enne kui ta suudeti üles turgutada. „Ma küll ise ei näinud seda, aga tundus, et tegemist oli määrusterikkumisega, mida kohtunik ei märganud,” kommenteeris pärast mängu võitjate poolelt Olle Sildre. „Aga mäng on läbi, oleme meistrid, ei viitsi üldse mõelda sellele…”

Siiski ei tulnud võit Kalev-Välgule kergelt. Eelviimasel minutil oli Veiko Süvaojal üks-üks olukord ning võimalus mängu saatus otsustada, kuid ta ei suutnud litrit väravasse toimetada. Minut ja 15 sekundit oli jäänud, kui Stars asendas väravavahi väljakumängijaga. Nurka surutuna õnnestus neil lausa üheksa sekundit enne kella tuksumist suure rabelemise peale saada karistusvise. Seda sooritama läinud Aleksandr Vinogradov pettis küll hea mängu teinud tartlaste väravavahi pikali, kuid lõi litri aeglaselt värava eest läbi. Seejärel suutis Süvaoja viimasel sekundil lüüa hooaja viimase värava ning Tartu Kalev-Välk võitis 4:2.

Siim Boikov

Eelmine:
Järgmine: