24.05.2009
Jõutõstmine

Eesti esivõistlused võitis Arvet Heinsoo

Laupäeval peeti Jõhvi vallas Tammiku spordisaalis EDFPF versiooni Eesti esivõistlusi, mille korraldas rahvusvahelise jõutõsteliidu EDFPF Eesti esindus.Turniiril osales kõigest 10 sportlast, mis EDFPFi esindaja Sergei Dermeljovi meelest ei anna huvist jõutõstmise vastu õiget pilti: “Kahjuks ei saanud eksamite tõttu osaleda noored. Kohale ei saanud sõita ka Tartu sportlased. Oleksin väga tahtnud siin näha kohaliku jõutõstmise veterani Valdur Paavilainenit, kes jättis trauma tõttu tulemata.”

See spordiüritus kujunes omamoodi jõuprooviks enne Euroopa meistrivõistlusi, mis on kavas korraldada juuni lõpus samuti Ida-Virumaal, nimelt Ahtme spordihallis. “Mitu riiki on juba osalemissoovi saatnud. Kõige lihtsam on Euroopa Liidu atleetidega, kes ei vaja viisat. Osalejate lõplik koosseis selgub mai lõpus, kuid turniir peaks küllaltki tugev tulema,” märkis Dermeljov.

Eesti absoluutseks meistriks tuli Arvet Heinsoo Kiviõlist. Arvet on 38aastane ning peale jõutõstmise on ta üks Eesti tugevamaid sportlasi ka rammumehe võistlustel. Heinsoo lõpptulemus oli 600 kilo, mille ta kogus kolme harjutusega (kükkimine, lamades surumine ja jõutõmme – 210+160+230). Teise koha sai 57aastane Kohtla-Järve spordiveteran Pjotr Mesilane (170+115+185=470), kes pärast pikka vaheaega taas raskejõustiku juurde naasis. Kolmanda koha pälvis Andrei Mann Tallinnast (185+100+155=440). “Medaliheitluses võinuks sõna sekka öelda ka idavirulane Kalev Siimuste, ent vajalike jõuvarude juures nappis tal oskusi,” ütles Dermeljov.

Kuigi korraldaja Sergei Dermeljovi arvates polnud võistluste tulemused kuigi kõrged, tehti dopingukontroll. “Tegelikult on WDFPF, kes võitleb dopinguvaba spordi eest, seadnud dopingukontrolli kohustuslikuks tingimuseks. Kõigil võistlustel peab kontrollima vähemalt iga kümnendat sportlast.” 

Pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=832

ALEKSEI FJODOROV
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: