13.10.2007
Male

Eesti ei pääsenud napilt esikolmikusse

Narvas toimunud III maleturniiri Läänemeremaade maletähed viimases voorus endale juba eelnevalt turniiril esikoha kindlustanud Peterburiga 5:5 viiki mänginud Eesti I jäi seitsme võistkonna seas neljandaks.

Peterburi päästsid kahel esimesel laual mänginud maletajad, kes mõlemad said võidupunkti, kusjuures oma võistkonna  kõrgeimat reitingut (2367) omanud Peterburi esimese laua maletaja German Pankov alistas Aleksandr Volodini (2373) saades nii revanði esimeses voorus saadud kaotuse eest Eesti II esimese laua mängijalt Roman Jeþovilt (2106), kusjuures see oli tolles kohtumises Eesti ainus punkt.

Turniiri võitjana kogus Peterburi koondis 11 punkti võites viis matði ja viigistades Eestiga. Teise koha sai Leedu, kes lisaks kaotusele Peterburiga kohtumises viigistas Lätiga, kuid võitis ülejäänud neli matði.

Võrdselt seitse punkti kogusid Läti ja Eesti I, kuid võit omavahelises matðis andis kolmanda koha Lätile.

Viies oli 4 punktiga (võidud Läti ja Soome üle) Rootsi, kolm punkti kogus Eesti II (võideti Rootsit ja viigistati Soomega) ja 1 punktiga oli viimane Soome.

Kusjuures kui vaadata mitte matðipunkte vaid mängijate poolt kogutud punkte, siis Eesti oleks olnud kolmas. Esikoha oleks sel juhul saanud kolmanda koha, kusjuures napilt oleks kaotatud Leedule.

Viimase vooru kohtumine Pankov – Volodin oli veel selle võrra tähtis, et viik oleks Volodinile taganud esimese laua võidu. Pankovi võit viimases voorus kindlustas talle ka laua võidu, ta kogus 6st punktist 4,5. Jeþov  (Narva SK Maletäht) ja Volodin (Kohtla-Järve SK Valge Ratsu) said kirja 4 punkti. Neljanda kohaga pidi leppima turniiri kõrgeimat reitingut (2428) omanud Läti maletaja Vitalijs Samolins.

Kindla esikoha sai neljandal ehk U14 laual Mark Lapidus (Tallinna MK Ðahh & Garde),kes võitis viis vastast ja tegi ainsa viigi vaid 1,5 punkti kogunud lätlasega. Edukas oli ka viiendal laual ehk U10 laual Ottomar Ladva (Haapsalu MK), kes kogus 5 punkti nagu ka Leedu ja Venemaa maletaja, nende kolme vahel peetud välkturniiril saatis edu eestlast.

Omaette lugu juhtus maletajatega hotellis, kus kukkus sisse lagi.
VT: http://vaatleja.blog-city.com/12102007.htm 

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: