18.09.2006
Male

Eelviimane voor oli idavirulastele edukas

Montenegros toimuvatel Euroopa noorte malemeistrivõistluste eelviimases, kaheksandas voorus said idavirulased 3st võimalikust 2 punkti, Katrina Korban matistas vastaste kuninga 11. käigul ning Aleksandr Volodin ja Aleksandr Orava viigistasid.

Enne viimast vooru on idavirulastest parimal kohal U16 klassis 5,5 punkti omav Aleksandr Volodin, kelle koht on 13. Samapalju punkte on kõigil 5.-15. koha jagajatel, kahel paremal on kirjas 6,5 ja kahel järgmisel 6 punkti. 8. voorus viigistas Volodin neljandal laual mustadega mängides Venemaa esindaja Danil Lintðevskiga, kel turniiri 3. reiting.

Viimases voorus mängib Volodin valgetega leedulase, viimatipeetud voorus samuti viigi saanud Emilis Pileckisega, kel 31. asetus. Volodini reitingi andis talle 12. asetuse. Arvestades olukorda enne viimast vooru on Volodinil säilinud veel väljavaated tulla viimases voorus võitmise korral medalile, kuid reaalsem on koht esikaheksas. Huvitaval kobel on mõlemad maletajad, kes suutnud Volodinit alistada, kogunud 4,5 punkti ehk punkti vähem kui Eesti esindaja.

Väga resultatiivselt on mänginud ka Katrina Korban, kel kirjas viis võitu ja kolm kaotust. 5 punktiga on ta enne viimast vooru 64 osaleja seas jagamas 13.-17. kohta, lisanäitajad annavad talle 14. positsiooni. 8. voorus alistas Korban valgete malenditega kreeklase Elisavet Papathanasiou. 9. voorus kohtub Korban poolaka Katarzyna Cyboraniga, kes samuti 8. voorus oli võidukas.

2,5 punkti ja 87 osaleja seas 76. koht on tabelis enne viimast vooru Aleksandr Oraval, kes 8. voorus viigistas mustadega ðotlase Ian Ross Macgregoriga.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: