20.08.2013
Jalgrattasport

Edukas nädalavahetus Vokas ja Võrus

Laupäeval 17.augustil toimus Vokas team Rattapood Cupi neljas etapp.

Profiililt raskel rajal, kus lõpuks vahed venisid mitmetele minutitele said kaksikvõidu kohalikud ratturid Taavi ja Tauri Selderid jättes kolmandaks Riivo Schumann Fixuse meeskonnast.

Jõhvi jalgratturitest sai Paul Nestor neljanda ja Peep Kivil viienda koha.

Naistest sai kindla võidu Greete Steinburg Rakkest . Poole jõuga sõitnud Steinburg jättis teiseks Daisi Risti KJK-st ning kolmas koht läks Tartusse Inge Koolile. Jõhvi parimana oli Aira Ferschel seitsmes.

Jõhvi Investment Agency võiskonna sõitjad olid kodurajal üsna edukad ja paljud tegid selles sarjas hooaja parimad tulemused. Lisaks Tauri Selderi teisele kohale meeste eliitklassis said vanuseklassi võidu Tobias Nirgi M6-N8. Teise koha saavutasid Mario Kivil M10-N12, Marten Jõeäär M14-N16 ja Anatoli Männi seenior4. Kolmanda koha sai Sten Eric Nirgi M16 vanuseklassis.

Edukalt esines ka Mirell Semenkova, kes M10-N12 arvestuses oli viies (kolmas tüdruk).

DANIIL KOZINETS VÕRUS KÜMNES
Pühapäeval 19.augustil sõideti Võrus viimane Filter Maanteekarikasarja etapp.

96km pikkune ja Eesti kõige mägisem ning huvitavama profiiliga võidusõit osutus meeste klassis Jõhvi-Investment Agency teamile hooaja edukamaks sest alustati kohe aktiivselt ning esimeses äraminekus osales Ainar Elberg ja kui see kinni püüti oli jooksikute hulgas juba narvalane Danil Kozinets, kes koos üheksa kaaslasega sõitsid peagrupi ees minutilise eduga.

10 km enne lõppu oli vahe kasvanud kahe ja poole minutiliseks, peagrupp loobus ja jooksikud jagasid parimad kohad omavahel edestades lõpuks kuuekümne mehelist suurt gruppi kolma ja poole minutiga.

Võit läks Vändrasse Mart Anton Vendelinile, kes edestas Anti Arumägit CFC-st ja Maris Bogdanovicsi Läti Alpha Balticust.

Danil Kozinets sai 18 sekundilise kaotusega kümnenda koha.

Kozinets ütles, et 85km jooksikuna ees olles ja võrdselt teistega tööd rügades kahandas jõuvarud miinimumini ning finiðeerimiseks lihtsalt jõudu ei jagunud, kuid mees oli sõiduga väga rahul.

Peagrupis sai Peep Kivil 48.koha ja 10 km enne lõppu suurest grupist pudenenud Ainar Elberg oli 74-s.

Meeskondlikult oli Investment Agency-Jõhvi viies.

Filter sarja kokkuvõttes keegi paremate hulka ei mahtunud, kuna keegi vajaliku koguse etappe kokku ei saanud.

Ainukene ðanss kokkuvõttes poodiumile pääseda oli Kristel Koortil naistearvestuses kuid ta haigestus vahetult enne Võru etappi.

MARTEN JÕEÄÄR KOLMAS
60 km pikkuse lühema maa sõidus sai M15-17 vanuseklassis kolmanda koha Marten Jõeäär, kes lõpetas sõidu teise suurema grupi kolmana. Selle vanuseklassi kaks kiiremat Sander Kemppi ja Risto Sepa suutsid lõpetada peagrupis, mis edestas Jõeääre gruppi seitsme minutiga.

Pegrupis finiðeeris ka Sten Eric Nirgi, olles nelja sekundilise kaotusega grupi seitseteiskümnes ning oma vanusegrupi 12, samas vanuseklassis sai Robert Petrovitski oli 22 koha.

M16 võitis Kristo Enn Vaga KJK-st.

Jõhvi Jalgrattaklubi

Eelmine:
Järgmine: