11.03.2007
Tõstmine

Edu tõstjad võitsid Eesti võistkondlikud meistrivõistlused

Ida-Virumaa sportlased said lõppenud Eesti võistkondlikel meistrivõistlustel tõstmises esimese ja kolmanda koha. Jõhvi valla klubi Edu atleedid said meistritiitli ja absoluutarvestuses kaksikvõidu.

Eesti meistrivõistlustel osales viis klubi, kes suutsid välja panna kaheksaliikmelise võistkonna. Võistlused toimusid üsna karmide reeglite järgi – iga viga võinuks võistkonna liidrite hulgast viimaste hulka kukutada. Kuid ikkagi vahetus iga nelja grupi võistluse järel liider. Lõpuks tõi Aleksei Ðpalovi ja Sergei Rumjantsevi (mõlemad Edu) esinemine kolmandas grupis jõhvilastele ihaldatud punktid ning see aitas neil üldarvestuses 2414,526 punktiga võita. Teine oli Tartu Jõud (2317,432) ja kolmas Kohtla-Järve Indever (2202,079).

Ka absoluutarvestuses kuulusid kolm esimest kohta idavirulastele: esimene oli Ðpalov (tulemus 155+180=335 kg), teine Rumjantsev (136+160=296) ja kolmas Vitali Burakov Indeverist (130+160=290). Ka rekordid said lisa: Sergei Rumjantsev ületas Ðpalovi Eesti parima rebimistulemust (136 kg), Andrei Popov (Indever) tegi riigi uueks juunioride rekordiks tõukamises 152 kg.

Edu võistkonda esindasid neil võistlustel Aleksei Ðpalov, Sergei Rumjantsev, Nikolai Gratðov, Aleksandr Poljakov, Oleg Zahharov, Arkadi Letjago, Aivar Zarubin ja Danil Ðatalov. Klubi treeneri Aleksandr Rumjantsevi sõnul õnnestus neil koguda punktisumma, mida varem pole keegi kokku saanud: „Ausalt öeldes ei lootnud ma eriti, et suudame võita, kuid mõningane kindlustunne oli. Olen rahul nii Ðpalovi ja Rumjantsevi kui ka alles hiljuti treenima hakanud Zahharovi, Letjago ja Zarubini esinemisega, kes meile vajalikud punktid tõid.“ Edu kordas nii 2003. aasta saavutust, kui samuti võistkondlikus arvestuses esimene oldi.

Kolmandaks tulnud Indeverile tõid punkte Vitali Burakov, Andrei Mokin, Dmitri Lapin, Jevgeni Tðesnokov, Vassili Lobanov, Juri Olimpov, Andrei Popov ja Erik Borovoi. Indeveri treeneri Anatoli Sosnovski sõnul ei kahelnud ta meeskonna kolmandas kohas: „Loomulikult õnnitlesin ka Edu kolleege, kuid mulle oli tähtsam, et meie poisid suutsid väärikalt esineda. Mul on hea meel nii Andrei Popovi kui ka ülejäänute üle.“

Anatoli Sosnovski oli lõppenud võistlusi Eesti koondise vanemtreenerina hinnates märksa kriitilisem: „Kahjuks pole üldine tase paranenud. Väga tugevaid praegu ei ole, need aga, kellelt ma tulemusi ootasin, ei näidanud midagi. Rõõmu tegi Sergei Rumjantsev, kuid midagi muud lohutavat ma Eesti tõstjate edukaks esinemiseks maailma areenil leida ei suutnud.“

Klaipedast kolmas koht

Kaks nädalat varem tegi Eesti noortekoondis kaasa Leedus Klaipedas toimunud võistlustel, kus saavutati kolmas koht, jäädes alla ainult Läti ja Leedu koondisele, kuid edestades paljusid teisi, sealhulgas ka Poola ja Venemaa esindust. Eesti koondis oli moodustatud kahe klubi, Albu Vargamäe ja Kohtla-Järve Indeveri baasil.

Leho Leht Albust sai oma vanuserühmas kolmanda koha, kohtlajärvelane Vitali Burakov aga võitis oma kehakaalu kindlalt ja oli absoluutarvestuses kolmas. See oli noortekoondise esimene võistlus ning treener Anatoli Sosnovski arvates ei läinud see aia taha: „Praegu oleme kokku saanud hea meeskonna ja võime ükskõik millisel noortevõistlusel kaasa teha – see on meie tulevikupotentsiaal.“

ALEKSEI FJODOROV,
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: