07.03.2015
Jalgpall

Dina pääses finaali (täiendatud)

Eesti saalijalgpallimeistrivõistluste meistriliiga otsustavas, kolmandas poolfinaalmängus alistas Sillamäe SJK Dina laupäeva õhtul Viimasis Tallinna FC Cosmose 2:0 ja pääses finaali.

17. minutil viis Sergei Aleksandrov Sillamäe 1:0 juhtima ja 12 sekundit enne lõpuvilet tegi Andrei Gornev lõppseisuks 2:0.

Seega oli meistriliiga debütant Sillamäe SJK Dina alistanud poolfinaalserias põhiturniiri võitnud Cosmose mängudega 2:1. 21. veebruaril kaotati kodus avamäng 2:8, kuid nädal hiljem saadi Viimasis 4:2 võit ja viigistati seeria 1:1. Märtsikuu esimesel laupäeval kindlustati endale seega seeria võit.

Finaalis on SJK Dina vastaseks Tallinna SK Augur Enemet, kes poolfinaalis alistas tiitlikaitsja Tallinna FC Anþi mõlemas mängus 3:2.

Põhiturniiril alistas SJK Dina 28. novembril SK Augur Enemat meeskonna võõrsil 3:0, 31. jaanuaril kodus viigistati 1:1 (kusjuures mõlemad väravad lõid sillamäelased, esimese neist omaväravana).

Jalgpall.ee uudis

Triobet saaliliigas selgus teine finalist. Selleks osutus Sillamäe Dina võistkond, kes alistas otsustavas kohtumises võõrsil FC Cosmose 2:0 ning kindlustas endale sellega ka kolme mängu kokkuvõttes finaalipääsme.

FC Cosmos oli kogu kohtumise jooksul ülekaalus, ent ei suutnud seda kuidagi löödud väravateks vormistada. Avapoolaja ainsa värava sai oma nimele Sergei Aleksandrov.

Teisel poolajal üritas koduvõistkond meeleheitlikult viigistada ning tõi mängu lõpus väljakule väravavahi asemele viienda väljakumängija. Järjekordne pallikaotus viis aga selleni, et viimasel minutil lõi Andrei Gornev palli tühja väravasse ning lahendas sellega võitja küsimuse lõplikult.

„See on loomulikult sensatsioon. Finaali pääses alles esimest aastat kõrgliigas mängiv võistkond. Eriti raske oli ennustada sellist asjade käiku pärast poolfinaalseeria esimest mängu, mille FC Cosmos võitis Sillamäel 8:2,“ kommenteeris mängu jälginud Eesti rahvuskoondise peatreener Dmitri Skiperski.

Põhihooaja võitis just FC Cosmos, edestades kõiki konkurente. Nüüd aga tuleb neil rahulduda mängudega kõigest kolmandale kohale FC Anþi vastu, kes sel hooajal lõpetas enda kui valitseva meistri volitused.

„Loomulikult arvestasime me rohkemaga,“ tunnistas FC Cosmose esindaja Boriss Ðipunov. „Ent kui rääkida filosoofiliselt, siis kes ei lange, see ka ei tõuse,“ lisas ta.

Finaalis mängitakse samuti kahe võiduni. Dina vastaseks on Augur Enemat – võistkond, kes eelnevate hooaegadega teenis välja igavese teise kuulsuse. Dmitri Skiperski usub, et just Auguril on suurepärane võimalus võita kuldmedalid. „Minu favoriit oli igal juhul Augur. Isegi kui nende vastaseks finaalis oleks FC Cosmos,“ arvas Skiperski.

Omavaheliste mängude statistika räägib sel hooajal Dina kasuks. Esimeses ringis võideti Augurit võõrsil 3:0, teises ringis aga mängiti Sillamäel viiki 1:1.

Esiliiga üleminekumängus võitis TV6 Sport FC Cosmos Tallinn II 9:4 ja pääses järgmiseks hooajaks Esiliigasse.

Sportiv.ee/jalgpall.ee

Eelmine:
Järgmine: