01.11.2015
Rogain

Bingorogaini võitis Pekk koos maailmameistriga

Laupäeval Pannjärvel peetud XT Spordi Bingorogaini võitis Voka juurtega Tiit Pekk koos pealinlase Lauri Malsroosiga, kes on saanud rattaorienteerumises maailmameistrivõistlustel kulla, hõbeda ja kaks pronksi.

Kui orienteerumise ühe alaliigis rogainis on tavaliselt eesmärk koguda etteantud ajaga rohkem punkte (kui orienteerumises on kõik kontrollpunktid ühesuguse kaaluga, siis rogainis annavad kontrollpunktid erineva arvu punkte ja osalejad peavad ise arvutama, mis marsruut on neile tulutoovam), siis bingorogainis tuleb võimalikult kiirelt koguda vanuseklassile ettenähtud arvu punkte. Võistkonnad, kes “lähevad lõhki” ehk koguvad etteantud punktidest rohkem punkte või kes ei mahu kontrolaega diskvalifitseeritakse. 63st Pannjärvel starti läinud kahe-kolmeliikmelisest võistkonnast said määrusepärase tulemuse 55. Kontrollaja ületas teiste seas ka allveeorienteerumises maailmameistritest koosnenud võistkond kooseisus Einari Talviste/Tiina Krutob.

Tahtejõu nime all startinud duo Pekk/Malsroos valis omale nime selle järgi, et kolmepäevasest Tahtejõu velotuurist läbisid nad võistluspeelsel päeval 245 km distantsi Tallinn – Narva. Heategevus tehtud tulid nad starti Pannjärvel, kus saavutati põhiklassis HH võit kogudes ettenähtud 171 punkti ajaga 3:26.54. Teise koha sai võistkond Põhja-Tartu (Revo Lumpre/Marek Mäoma) ajaga 3:36.39 ja kolmanda 2/3 Ida-Virumaa võistlejatest koosnenud võistkond, kus Tanel leisalu ja Arvo Sala kõrval oli kolmas pealinlane Andres Bauvald (3:49.00). Esimesena tuli küll finiðisse võistkond GrillHouse team (Sander Mirme/Ain Fjodorov), kes aga tegid väikese arvutusvea ja said 170 punktiga 8. koha.

Naiskondadest oli parim Võrumaa-Rapla duo Eleri Hirv/Mariann Sulg, kes rogaini MMil on naiskondadest saanud 2013. ja 2015. aastal pronksi.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: