05.11.2009
Firmasisesed

BC Viru Basketi mängijad saavad heatasemelisi mänge

Eeloleval nädalavahetusel stardib Rapla maakonnas, Valtu Spordihoones European Young Basketball League ehk EYBL U17 vanuseklassi(s. 1993. a ja hiljem) I divisjoni turniir, kus Rapla KK rivistuses mängib ka neli BC Viru Basketi mängijat.

Alanud hooajaks ainsa Eesti meeskonnana U-17 vanuse eliitdivisjoni pääsenud Rapla KK meeskond mängib sisuliselt nn.“ klubide koondisena“. Nimelt koosneb meeskond mängijatest ,kes on kokku tulnud Eesti eri paigust.

Meeskonna koosseis:
1.Kenno Kokk (Rapla KK)
2.Kustas Põldoja (Rapla KK)
3.Marek Einama (Rapla KK)
4.Henno Meidla (Rapla KK)
5.Mart Sõmer (Rapla KK)
6.Rait-Riivo Laane (Kohila SK)
7.Janari Jõesaar (Tartu Salva)
8.Kevin Liivamägi (Tartu Salva)
9.Jalmar-Joosep Saar (BC Viru Basket)
10.Mario Kirsimaa (BC Viru Basket)
11.Karl Sööt (BC Viru Basket)
12.Mikk Teelahk (BC Viru Basket)

Hooaja jooksul seisab poistel ees kolm etappi: Valtus , Poolas Sopotis ja Riias. Kevadeni vältaval turniiril löövad kaasa selle vanuse tugevaimad meeskonnad Lätist, Leedust, Venemaalt, Poolast, Rootsist, Ukrainast .

Eduka esinemise korral on poistel võimalus pääseda kaheksa meeskonna vahel toimuvasse superfinaali Ukrainasse , Dnipropetrovski.

Eesti erinevate noorteklubide vaheline koostööprojekt sai teoks Rapla Korvpallikooli eestvedajate Jaak Karbi ning Indrek Ruudu algatusel ning eesmärgiks on pakkuda 1993 sünniaastaga poistele kõrgetasemelisi mänge ka n.ö vaheaastal, mil selle vanuseklassi koondisele pole ette nähtud EM turniiri ega Balti Matði. Eelmjse hooaja selle vanuseklassi meistr Rapla meeste ideega liitusid veel eelmise hooaja pronks Salva Tartu ning neljas BC Viru Basket Ida-Virumaalt.

Meeskonna treeneriteks on Toomas Annuk – Indrek Ruut, sama treeneritepaar tegutseb koos ka Eesti U-18 vanuseklassi koondise juures ning EYBL-i projekt annab meestele hea võimaluse vaadata juba pilguga tulevikku ning võimaldada rahvusvahelist mängukogemust poistele kes on koondise vaateväljas.

Kogu turniiri lõikes on kindlasti eeldatavalt tugevamad vastased Moskva BC Khimki , S.Mariulionise korvpalliakadeemia , BS Vilnius ja Poola korvpallikantsi Sopoti klubi.

Rapla KK ühe treeneri Toomas Annuki arvates saab esimesel etapil olema huvitav vastasseis kohe esimene kohtumine, reedel kell 14 Södertälje meeskonnaga ,sest viimastel aastatel Rootsi korvpallis toimunud areng on olnud muljetavaldav ,mida kinnitab kasvõi möödunud suvel U-18 EM-l B-divisjoni võitnud Rootsi koondise esinemine. Veel lisas Annuk, et on ülimalt positiivne ja tänuväärne ,et klubid on ise koostöös otsinud väljundeid poistele eri Eestimaa kohtadest ning pole ootama jäädud järjekordset “geniaalset imerohtu” Eesti korvpalli päästmiseks ehk nn. “spordikoolide taastamist”.

Rapla turniiri infoleht: http://www.raplakk.ee/index.php?id=518

U17 klassis mängib samuti 16liikmelises (samapalju võistkondi on ka eliidis) teises divisjonis Tallinna T. Soku KK, Kohtla-Järve KK Hito ja Tallinna BC Kalev, kes Eesti meistrivõistlustel said eelmisel hooajal vastavalt teise, kaheksanda ja seitsmenda koha. Nende EYBLi selle hooaja esimesed mängud peetakse detsembrikuu esimesel nädalavahetusel Minskis.

Eesti klubidest osalevad erinevate vanuste EYBL-i eliitdivisjoni turniiridel veel järgmised meeskonnad U-16 vanuses Rapla KK, KK Hito ja U-15 turniiril Salva Tartu. U14 turniiril, kus pole võistkonnad tugevusgruppidesse jaotatud, osalevad Eestist T. Soku KK ja KK Viimsi.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: