21.12.2008
Firmasisesed

BC Viru Basket võitis B-vanuseklassi karika

Kevadel Eesti B2-klassi meistriks kroonitud BC Viru Basket alistas käesoleva hooaja B-vanuseklassi (poisid s. 1993. a ja hiljem) finaalis Tiit Soku korvpallikooli. Pühapäeva õhtul Tallinnas peetud finaalis olid BC Viru Basketi võidunumbrid 69:68 (36:35).

Veel 2.50 enne mängu lõppu olid BC Viru Basketi edunumbrid turvalised – 63:53, kuid mängu lõpp muutus pingeliseks ning 50 sekundit enne lõppu oli BC Viru Basketi edust järel vaid punkt – 67:66. Seejärel oli Tallinna meeskonnal võimalus ka ette minna, kuid sokulaste möödavise ja pallikaotus andsid taas võimaluse Ida-Virumaa klubile. 22 sekundit enne lõppu tabas Aleksis Anijärv mõlemad vabavisked ning vahe oli kolm punkti – 69:66. Järgmisel rünnakul küll sokulaste kaugvise ei tabanud, kuid saadi ründelaud ja Soku mängija Menhard Mardo tabas lähiviske (69:68), lisaks tegi Anijärv tema takistamisel vea. Mardo eksis küll vabaviskel, kuid vastased said taas ründelaua, kuid nende viimased visked ei tabanud ja BC Viru Basket oli saanud raske 69:68 võidu.

BC Viru Basketi punktid jagunesid järgmiselt: Jalmar-Joosep Saar 17, Aleksis Anijärv 17, Artur Saariste 14, Mikk Teelahk 10, Daniel Ivasjuk 8, Karl Sööt 3. Võistskonda kuulusid ka Mario Kirsimaa, Sten Kunts, Kristen Milk ja Oleg Skuja. BC Viru Basketi treener on Peeter Sööt.

Poolfinaalis oli Viru Basket parem H-Sport/Tabasalu PK meeskonnast, veerandfinaalis alistati Parksepa SK/Võru.

Karikafinaali võiduga revanðeeris BC Viru Basket meistrivõistluste avaringis T. Soku KK-lt saadid 54:59 kaotuse. Meistrivõistluste avaringi järel on BC Viru Basket viie võidu ja kahe kaotusega Rapla KK/Junkersi ja T. Soku KK järel kolmanda koha. Meistrivõistluste kaks paremat kohtusid karikavõistlustel poolfinaalis, kus pealinna meeskond sai 64:62 võidu.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: