28.05.2010
Kergejõustik

Baranovale väärt emapalk: EMi pilet ja kaks esikohta

Üksnes Narvast pärit Veera Baranova ise teab täpselt, kui raske oli pärast emakssaamist tippsporti naasta. Samas võib öelda, et neljapäeva õhtul Jõgeval Kuldliiga etapil sai ta sportliku emapalga, alistades kolmikhüppes EMi normi, kirjutab Õhtuleht.

Kui Baranova nägi kolmikhüppes viimase katse tulemust – 13.84 ,- tundis ta hinges suurt rõõmu. Pärast kordaminekut kallistas teda treener Toomas Klaup, publik kiitis sooja aplausiga.

Aastase Alissa ema tunnistas, et nii head tulemust ei julgenud ta lootagi. „Valmistusin mitmevõistluseks,” rääkis Baranova. „Mul on nii hea meel, et kohe esimesel võistlusel normi täitsin.”

Kui raske oli Baranoval tippsporti naasta? „Väga raske,” tunnistas talvel pärast kaheaastast pausi võistlusrajale naasnud Baranova. „Vahel sain öösel ainult kolm tundi magada. Harjumatu oli hommikul treenima minna.”

Keerulisel ajal abistasid Baranovat nii abikaasa kui ka vanemad. „Hea tunne on küll, kui tead, et kodus ootab väike laps,” lausus 26aastane sportlane. „Tänu temale tahan natuke kaugemale hüpata.”

Baranova senisel sporditeel on mitu ilusat verstaposti: 2005. aastal tuli ta Saksamaal alla 23aastaste EMil kolmikhüppes seitsmendaks ja järgmisel suvel alistas Türil 14 meetri piiri – 14.06.

Sihikindla sportlasena otsis Baranova arenguks võimalusi ning käis harjutamas Venemaa ässa, kolmikhüppe maailmameistri ja kaugushüppe olümpiavõitja Tatjana Lebedeva juures.

Neljapäevane  võistlusõhtu Jõgeval näitas, et Baranoval on kõik eeldused tõusta varasemast veelgi kõrgemale tasemele. Teise alavõidu teenis ta kaugushüppes 6.24ga, kuid tõukekoht jäi pakust päris kaugele.

Järgmisel nädalavahetusel osaleb Baranova Eesti, Soome ja Rootsi mitmevõistluse maavõistlusel. „Olen teinud ränka tööd ja tahan pääseda Eesti koondisse Euroopa karika superliiga võistluseks,” märkis Baranova.

ÕHTULEHT

Eelmine:
Järgmine: