04.07.2006
Lestaujumine

Anna Undi teine katse

Kolme nädala pärast Itaalias Torinos toimuvad lestaujumise maailmameistrivõistlused on Kohtla-Järve sportlase Anna Undi elus teine MM. Ettevalmistustöö maht lubab head esinemist loota.

Juuli algul võistlevad Torinos maailma paremad lestaujujad. Anna Undi treeneri Aleksandr Abeli arvates oleks finaali jõudmine kohtlajärvelannale hea saavutus: „Hiljuti toimusid lestaujumise juhtriikide Venemaa ja Hiina meistrivõistlused. Kolm võistlejat tegi maailmarekordi. See tähendab, et medalit võib loota ainult samal tasemel ujudes. Kuigi Anna püstitas viimastel Eesti meistrivõistlustel isiklikke rekordeid, ei piisa sellest.“ Anna ise arvab, et kaheksa tugevama hulka pääsemine on suurepärane.

„Ettevalmistus käis ainult MMiks, isegi karikaetapile ei läinud, sest siis oleks graafikust ligi neli nädalat välja langenud. Häälestus on hea, sest tehtud on väga suur töö, on kindlustunne ja põhi on rajatud. Ka pabistan ma vähem kui kaks aastat tagasi,“ ütles Anna.

Treeneri sõnul kavatseb Unt MMil sprindidistantsidel kaasa teha. viimane ettevalmistus on Tallinnas Kalevi ujulas, MMi linna jõuab sportlane kaks päeva enne starte. „Probleem on rahastamises. Niigi on palju kulusid: näiteks üks treeningpäev Kalevi ujulas maksab 1000 krooni,“ sõnas Abel. „Kohtla-Järve võimude ja Kultuurkapitali abile vaatamata on raha nagu alati vähe. Kuigi loodame, et häid tulemusi näidates muudame suhtumist endasse.“

Kuigi allveeujumine ei kuulu veel olümpiamängude kavva, soovib ala sinna pääseda. Viimastel aastatel on ala kiiresti arenenud ja tulemused järsult paranenud. Isegi Eurosport on sõlminud leppe MMi edastamiseks, seepärast on juuli algul võimalik oma silmaga näha maailma esivõistlustel teist korda osaleva Kohtla-Järve sportlase tegelikku taset.

ALEKSEI FJODOROV,
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: