29.05.2008
Koolisport

Andres Kallavus jätkab EKSLi asepresidendina

Täna toimus Tallinnas Oru Hotelli konverentsikeskuses Eesti Koolispordi Liidu (EKSL) üldkogu, kus otsustati, et koolispordi juhtidena jätkavad presidendina Erika Salumäe ja asepresidendina Ida-Virumaa spordiliidu esindajana Andres Kallavus.

Eesti Koolispordi Liidu tegevusega on kaasatud 400 kooli 580-st Eesti üldhariduskoolist. Kokku võtab koolispordi võistlussarjadest igal aastal osa 26 000 õpilast. EKSL president Erika Salumäe ütles enne koosolekut järgmist: “Rõõmu teeb see, et õpilaste üldarvu vähenemise juures on koolispordi võistlustest osa võtvate laste arv viimastel aastatel hoopis suurenenud. Koolispordi liidu eesmärgiks on mitte tippude treenimine vaid kõigile lastele võrdsete võimaluste loomine sportimiseks oma kooli juures, pärast tundide lõppu.”

Salumäe kummutas eksiarvamuse, nagu oleks koolisport üksnes kehaline kasvatus. “Liikumine muutub järjest populaarsemaks ja hea on mõelda, et oleme sellele kaasa aidanud. Koolispordi liit ei ole enam tundmatu organisatsioon avalikkuse jaoks, ta on tõsiseltvõetav koostööpartner meediale, spordialaliitudele ja kohalikele omavalitsustele.”

EKSLi kuulub 18 organisatsiooni, sealhulgas Ida-Virumaa spordiliit.

Sportiv.ee/Sportnet.ee

Eelmine:
Järgmine: