09.06.2008

Alutaguse mängudele registreerus viis omavalitsust

21. juunil Sillamäel toimuvatele XXIII Alutaguse mängudele on oodatud kõikide omavalitsuste võistkonnad. Võisteldakse kuuel spordialal ja lisaks on kavas omavalitsusjuhtide võistlus. Tähtajaliselt ehk 9. juuniks registreerisid oma võistkonna Jõhvi, Aseri, Mäetaguse, Toila ja Kohtla-Nõmme.

Registreerunud omavalitsuste nimekiri
www.sportiv.ee/dokument/AM08_osalejad.xls

Kui pikka aega korraldas Alutaguse mänge maakonna spordiliit Jõud, siis pärast Eestimaa spordiliidu Jõud suunamuutusi (Jõudi kuuluvad endiste maapiirkondade spordiliitude asemel kõikide maakondade kõiki klubisid ühendavad maakondade spordiliidud) ja Ida-Virumaa Jõudi likvideerimist läks selle võistluse korraldamise funktsioon üle Ida-Virumaa spordiliidule.

Kuna Eestimaa spordiliit Jõud võttis vastu otsuse, et senised, rohkem väikelinnadele ja valdadele orienteeritud võistlused on tulevast aastast avatud kõikidele soovijatele (seni ei saanud neist osa võtta Eesti viis suurt linna, teiste seas Kohtla-Järve ja Narva), siis otsustas Ida-Virumaa spordiliit, et ka Alutaguse mängud ei ole enam piiratud valdadega, vaid osaleda võivad kõik omavalitsused.

Kuna igal alal on ka võistkondlik arvestus, siis on lisaks üldarvestusele omavalitsused jagatud suuruse järgi kolme gruppi (üle 10 000 elanikuga omavalitsused, 1501-10 000 elanikuga omavalitsused ja alla 1500 elanikuga omavalitsused), kes siis ka grupisiseselt karikatele võistlevad.

Võistlusalasid on kuus: kergejõustik, võrkpall (platsil kolm meest ja kolm naist), jalgrattakross, petank, ujumine ja mälumäng. Lisaks toimub ka omavalitsusjuhtide võistlus, kusjuures võistluse omapära on see, et kõik vallavanemad, linnapead või volikogude esimehed, kes võistlusest osa võtavad, toovad sel alal oma omavalitsusele esikohapunktid.

Lisainfot võistluste kohta saab aadressilt: www.sportiv.ee/index.php?2/2830

Sportiv.e

Eelmine:
Järgmine: