Alutaguse kolmiküritus kulmineerub Jõhvi rahvajooksuga

Esimest korda toimuva Alutaguse kolmikürituse raames on kahel esimesel võistlusel, Alutaguse suusamaratonil ja Jõhvi/Alutaguse mägirattamaratonil osalenud ligi kolmsada spordisõpra. Neljapäeval lõpeb eelregistreerimine sarja viimasele osavõistlusele, 13. septembril toimuvale Jõhvi rahvajooksule.

Märtsikuus toimunud X Alutaguse suusamaratonil ja juunikuu esimesel päeval läbi viidud V Jõhvi/Alutaguse mägirattamaratonil on kaasa löönud 269 inimest Eesti eri paigust. Ligi kümnendik osalejatest ehk täpsemalt 24 sportlast on aja kirja saanud mõlemal osavõistlusel ning kui nad läbivad edukalt ka Jõhvi rahvajooksu, ootab neid sarja meene. Sarja üldvõidu nimel võistlevad meestest Kaspar Räitsak ja Tauri Selder, kel enne viimast etappi kirjas vastavalt 154 ja 136 punkti. Naistest on 106 punktiga liider Jelena Vðivtseva, temast jääb 33 punktiga maha Heleri Kivil.

Alutaguse kolmiküritusel käib arvestus ka kilometraaþi kogumisel ning iga 100 kilomeetri läbimise järel saab osaleja vastava arvuga käiseembleemi. Kui algselt oli plaanis, et tublimatel osalejatel on kolmikürituse raames võimalik esimesed 100 kilomeetrit läbida juba selle aastaga, siis lumevaene talv tegi omad korrektiivid suusamaratoni distantsi pikkusel ja nii jääb esimeste käiseembleemide jagamine järgmisesse aastasse.

Eeloleval laupäeval toimuvale XXIII Jõhvi rahvajooksule saab soodushinnaga (täiskasvanutele on osalustasu 25 krooni, õpilastele, üliõpilastele, sõjaväelastele ja pensionäridele 15 krooni) registreeruda veel täna ja homme. Registreerimise info leiab Internetist aadressilt www.sportiv.ee ja www.johvisport.ee. Kohapeal registreerimisel on osalustasu 50 ja 30 krooni. Jõhvi rahvajooksul on kavas tillujooks kõige väiksematele jooksjatele distantsiga 400 meetrit, suuremad saavad endale sobiva distantsi valida 1,5, 4 ja 9 kilomeetri vahel.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: