07.04.2007
Jalgpall

Algavad heitlused madalamates liigades

Kui Eesti jalgpallimeistrivõistluste meistri- ja esiliigas osaleb kõigis vaid üks Ida-Virumaa meeskond ja naiskond, siis meeste madalamates liigades on Ida-Virumaalt osalemas veel viis meeskonda.

Meeste meistri- ja esiliiga on juba alustanud ning Ida-Virumaa meeskonnad (JK Narva Trans – meistriliiga eelmise hooaja hõbe, JK Sillamäe Kalev – eelmisel hooajal teisest liigast tõusis esiliigasse) on teinud eduka hooaja alguse, mõlemad on saanud nelja esimese kohtumisega kirja kolm võitu ja ühe viigi.

Naiste meistriliigas mängib sel aastal seitse naiskonda ja Ida-Virumaalt lööb kaasa Kohtla-Järve JK Alko, kes eelmisel aastal võitis esiliiga. Meistriliiga avamäng peetakse 15. aprillil, Alko esimene kohtumine on kavas nädal hiljem. Naiste meistriliiga ajakava – http://jalgpall.struktuur.ee/1857.

Naiste esiliigas on võistkondi kaheksa ja Ida-Virumaad esindab eelmise aasta esiliiga hõbe Narva Trans. Maikuus startiva naiste esiliiga kalender – http://jalgpall.struktuur.ee/1858. Mõlemas liigas selgub võitja kaheringilise turniiri tulemusega.

Eeloleval nädalavahetusel peetakse esimesed mängud meeste teises liigas, kus pärast liiga laienemist on sel hooajal 28 meeskonda jagatud kahte alagruppi. Ida/Põhja tsoonis on neli meeskonda Ida-Virumaalt: eelmisel hooajal esiliigas kaheksanda koha saanud ja üleminekumängudel Sillamäe Kalevile kaotanud Kohtla-Järve FC Lootus, eelmisel hooajal esiliiga ida/põhja tsooni võinud, kuid käesoleva hooaja alguses esiliiga kohast loobunud Narva Trans II, eelmisel hooajal samas liigas kuunda koha saanud Jõhvi JK Orbiit ja eelmise hooaja kolmanda liiga idatsooni võitja Kiviõli Tamme Auto. Lisaks neljale nimetatud Ida-Virumaa meeskonnale kuuluvad samasse gruppi (sulgudes eelmise aasta kohad): Tallinna JK Dünamo (esiliiga 9. ehk eelviimane), JK Tallinna Kalev II (teise liiga põhja/ida tsooni 3.), FC M.C.Tallinn (teise liiga põhja/ida tsooni 7. ehk eelviimane), Tallinna Jalgpalliklubi (teise liiga põhja/ida tsooni 8.), Tallinna FC Ararat (kolmanda liiga põhja tsooni 1.), Nõmme JK Kalju II (kolmanda liiga põhja tsooni 2.), Tallinna JK Piraaja (kolmanda liiga põhja tsooni 3.), Virumaa JK Rakvere (kolmanda liiga ida tsooni 2.), Kuusalu JK Rada (kolmanda liiga ida tsooni 3.), Lasnamäe JK Ajax II (kolmanda liiga ida tsooni 4.).

II liiga ida/põhja tsooni I voor 
07.04. kell 12.00 Nõmme JK Kalju II – FC Ararat , Hiiu kunstmuruväljak
08.04. kell 12.00 Narva JK Trans II – Virumaa JK Rakvere,   Narva Kalevi staadion
08.04. kell 12.00 Lasnamäe JK Ajax II – Tallinna JK, Ajaxi staadion   
08.04. kell 12.00 JK Tallinna Kalev II – Kuusalu JK Rada ,  Kalevi kunstmuruväljak
08.04. kell 12.00 Kiviõli Tamme Auto  – FC M.C.Tallinn,   Kiviõli Linnastaadion
08.04. kell 12.00 Kohtla-Järve FC Lootus – Tallinna JK Piraaja,  Kohtla-Järve Linnastaadion
*08.04. kell 12.00 Tallinna JK Dünamo – Jõhvi JK Orbiit ,  A.Le Coq Arena kunstmuru

II liiga ida/põhja tsooni kalender asub aadressil http://jalgpall.struktuur.ee/1823

Kolmandas liigas alustatakse mängudega 14. aprillil. Ida-Virumaad esindab ainsana idatsoonis 12 meeskonna seas Kohtla-Järve JK Alko, kes eelmisel hooajal sai kolmanda liiga idatsoonis 12 meeskonna seas 6. koha

Kolmanda liiga idatsooni I voor
14.04.  11.00   JK FC Kotkas – Maardu Esteve     Kotka st
14.04.  11.00   FC Anzi Tallinn – FC Atletik    Lasnamäe SPK kunst.
14.04.  12.00   FC TVMK III – FC Levadia Juunior Maardu       Lasnamäe KJH kunstm
14.04.  13.00   FC Ühinenud Depood – JK Alko      Wismari st
14.04.  19.00   Tallinna JK II – FC Ðtrommi Tallinn     Wismari st
15.04.  17.00   Operi Jalgpallikool – SK Dnipro    Männiku st
III liiga ida tsooni kalender asub aadressil http://jalgpall.struktuur.ee/1787  

Meeste madalaimas ehk neljandas liigas Ida-Virumaa meeskondi ei osale.

Võistlusüsteemi huvilistele väljavõte juhendist

11.1 Eesti meistrivõistlused kõikides liigades viiakse läbi sõitudega kohtadele turniirisüsteemis.

11.2 Kõikides sarjades selgub võistkondlik paremusjärjestus saavutatud punktide üldsumma järgi, kusjuures võit annab 3 punkti, viik 1 punkti ja kaotus 0 punkti. Võistkonnale, kes annab loobumiskaotuse või kelle mäng tühistatakse, arvestatakse kaotus ja tabelisse märgitakse – : + (tühistatud mängu korral vastase löödud väravate arv).

11.3 Teises ja madalamates liigades mängitakse kaheringiline turniir, mis koosneb ühest kevadringist ja ühest sügisringist.

11.4 Teise ja madalamate liigade kõikide kohtade paremusjärjestuse määramisel võrdsete punktide korral arvestatakse:     
1. väiksemat antud loobumiskaotuste ja tühistatud tulemuste arvu turniiritabelis; 
2. suuremat võitude arvu;
3. omavaheliste mängude punkte; 
4. omavaheliste mängude väravate vahet;
5. üldist väravate vahet;
6. suuremat löödud väravate arvu.

11.5 Teises liigas moodustatakse kaks piirkonda, kummaski 14 meeskonda. Mõlemas piirkonnas mängitakse kaheringiline turniir. Piirkondade võitjad tõusevad Esiliigasse. Piirkondades 2. kohale tulnud meeskonnad mängivad omavahel kodus-väljas printsiibil ning selle võitja mängib kodus-väljas printsiibil Esiliigas 8. koha saavutanud meeskonnaga üleminekumänge. Teise liiga piirkondades 13. ja 14. kohale tulnud meeskonnad langevad Kolmandasse liigasse, piirkondades 12. kohale tulnud meeskonnad mängivad kodus-väljas printsiibil üleminekumänge vastavalt  Kolmanda liiga Põhja ja Ida piirkondades 2. kohale tulnud meeskondade omavaheliste mängude võitjaga ning Lõuna ja Lääne piirkondades 2. kohale tulnud meeskondade omavaheliste mängude võitjaga.

11.6 Kolmandas liigas moodustatakse neli piirkonda, milles igaühes mängib 12 meeskonda. Kõikides piirkondades mängitakse kaheringiline turniir. Piirkondade võitjad tõusevad Teise liigasse vastavalt territoriaalsele paiknevusele. Piirkondades 2. kohale tulnud meeskonnad mängivad omavahel kodus-väljas printsiibil vastavalt  Põhi Idaga ja Lõuna Läänega ning nende mängude võitjad mängivad kodus-väljas printsiibil üleminekumänge Teise liiga piirkondades 12. kohale tulnud meeskondadega. Kõikide piirkondade 11. ja 12. kohale tulnud meeskonnad langevad Neljandasse liigasse. 10. koht mängib üleminekumänge kodus-väljas printsiibil Neljanda liiga vastava piirkonna 3. kohale tulnud meeskonnaga.

11.7 Neljandas liigas moodustatakse neli piirkonda, milles igaühes mängib 12 meeskonda. Kõikides piirkondades mängitakse kaheringiline turniir. Piirkondades 1. ja 2. kohale tulnud meeskonnad tõusevad Kolmandasse liigasse. Neljanda liiga piirkondades 3. kohale tulnud meeskond mängib üleminekumänge kodus-väljas  printsiibil Kolmanda liiga vastavas piirkonnas 10. kohale tulnud meeskonnaga. Kõikide piirkondade 11. ja 12. meeskonnad langevad Viiendasse liigasse. 

11.8 Viiendas liigas moodustatakse neli piirkonda, milles igaühes mängib 12 meeskonda. Kõikides piirkondades mängitakse kaheringiline turniir. Piirkondades 1. ja 2. kohale tulnud meeskonnad tõusevad Neljandasse liigasse.
 Kõige madalama liiga meeskondade hulgas on EJL juhatusel õigus korraldada võistlussüsteem ümber vastavalt liigasse registreerunud meeskondade arvule.

11.9 Kõikidel üleminekumängudel mängitakse esmalt turniiritabelis madalamal oleva võistkonna koduväljakul ja kehtivad kõrgemas liigas osaleva võistkonna liiga mängude läbiviimise nõuded. Kui omavahel mängivad ühe liiga erinevate piirkondade võistkonnad, siis mängitakse esimesena selle võistkonna koduväljakul, kellel on vähem punkte turniiritabelis.

11.10 Üleminekumängudel mängitakse karikasüsteemis kodus-väljas printsiibil. Üleminekumängude võitja on võistkond, kes lööb kahe mängu kokkuvõttes rohkem väravaid. Kahe mängu kokkuvõttes viigilise tulemuse korral on võitja see võistkond, kes suudab kahe mängu kokkuvõttes lüüa rohkem väravaid vastase koduväljakul. Kui ka siis on võistkonnad võrdses seisus, mängitakse peale teist mängu lisaaeg 2×15 minutit. Üleminekumängude lisaaja järel loetakse võitjaks võistkond, kes lööb lisaaja jooksul rohkem väravaid. Kui lisaajal võitja ei selgu, selgitatakse võitja viie penaltilöögi tulemuse põhjal. Kui ka siis on seis viigiline, jätkatakse penaltilöökide löömist kuni võitja selgumiseni.

11.11 Esimesel üleminekumängul diskvalifitseeritud või loobumiskaotuse andnud võistkond loetakse kaotajaks ja tabelisse kantakse -/3+ (arvesse lähevad ka vastase löödud väravad, mis on rohkem kui 3). Juhul kui teisel üleminekumängul võistkond  diskvalifitseeritakse või annab loobumiskaotuse, loetakse võistkond kaotajaks sõltumata esimese mängu tulemusest.

11.12 Meistrivõistlustel mängimise katkestanud või diskvalifitseeritud võistkond saab järgmistel meistrivõistlustel osaleda aste madalamas liigas kui see, kuhu ta oleks turniiril viimaseks jäädes langenud. Meistrivõistlused vahele jätnud võistkond saab uuesti alustada kõige madalamast liigast.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: