26.08.2009
Firmasisesed

Algas Jõhvi Cup/Järve karikas

Kolm päeva Kohtla-Järvel ja Jõhvis kestval nelja riigi 36 poiste võistkonna osavõtul toimuval rahvusvahelisel korvpalliturniiril peeti kolmapäeval 89st turniiril kavas olevast mängust 36.

A-vanuseklassis (s. 1991. a ja hiljem) on kaheksa meeskonda jagatud kahte alagruppi.  Mõlemast alagrupist pääsevad kaks paremat poolfinaali, ülejäänud selgitavad kohad 5.-8.  A-alagrupis sai avapäeval kaks võitu Jõhvi SK, kes alistas Kohtla-Järve SK Eola 71:37 ja Peterburi spordikooli nr 1 63:52. Üks võit on kirjas SK Eolal ja Tallinna Marcusel, nende omavahelises mängus oli parem SK Eola 39:27. B-alagrupis on avapäeva järel täiseduga liider Kohtla-Järve KK Hito, kes alistas Voka BC Viru Basketi 52:42 ja Kuremaa SK 49:44. Teise edasipääseja selgitab selles grupis kolmapäeval kell 12.20 Jõhvi vene gümnaasiumis algav kohtumine BC Viru Basket – Kuremaa SK. Mõlemal meeskonnal on enne seda mängu üks kaotus (Hitolt) ja üks võit (Haapsalu SK üle).

B-vanuseklassis (s. 1994. a ja hiljem) mängivad viis meeskonda üheringilise turniiri, mille kaks paremat kohtuvad reedel finaalis ning kaks järgmist selgitavad kolmanda ja neljanda koha omaniku.

Avapäeva läbis ainsana kaotuseta selle vanuseklassi valitsev Eesti noortemeister KK Hito, kes alistas Peterburi SK nr 1 60:32 ja Tallinna Rimi 67:32. Üks võit kahest m,ängust on kirjas Riia Arkadijal, Peterburil ja Rimil, võiduta on seni SK Eola.

C-1klassis (s. 1996. a ja hiljem) mängivad kaheksa meeskonda sarnaselt A-klassi süsteemile, kus mõelma alagrupi kaks paremat pääsevad poolfinaali ja kaks järgmist mängivad kohtadele 5.-8. A-gripis sai avapäeval kaks võitu kahest mängust Peterburi Admiraliteskaja SK I, teise edasipääseja selgitavad neljapäeval kell 12.30 Jõhvi spordihalli 1. väljakul peetavas kohtumises Jõhvi SK ja Kuremaa, kel avapäevast kirjas võit ja kaotus. Teisest alagrpis paistab esikohaga edasi minevat KK Hito, kel kirjas kaks mängu ja kaks võitu. Teisena läheb tõenäolislet edasi ja kohtub seega poolfinaalis oma esindusmeeskonnaga Admiraliteiskaja SK II, kes saanud võidu ja kaotuse ning neljapäeval mängib alagrupi viimases mängus seni mõlemad kohtumised kaotanud SK Eolaga. Eolat napilt vitis, kuid venelastele kindlalt kaotas RIM, kes saab alagrupis tõenäolislet kolmanda koha.

C2-klassis (s. 1997. a ja hljem) on neli meeskonda, kes pärast põhiturniiri mängivad poolfinaalis ja kohamängudes. Avapäeval sai kaks võitu Riia Arkadija, ühe vüidu said nii KK Hito kui ka Poola Elk, Tartu Rock kaotas mõlemad mängud.

D1-klassis (s. 1998. a ja hiljem) said avapäeval kahest mängust kaks võitu nii KK Hito kui ka Riia Arkadija,kes samamoodi jätkates kohtuvad reedel põhiturniiri kahe paremana finaalis. Ühe võidu sai kolmapäeval Tartu Rock, kaks kaotust on kirjas Jõhvi spordikoolil ja sPORTKUNDAl.

D2-klassis (s.1999. a ja hiljem) peavad kuus meeskonda üheringilise turniiri ja see on ainus vanuseklass, kus kohamänge eraldi ei peeta. Avapäeval sai kaks võitu kahest Poola ELK,ühe võidu peal on nii Tallinna Reko, Tallinna H-Sport, Narva SK Energia kui ka Tartu Rock I. Ainsana on selles klassis võiduta Tartu Rock II.

Võistluste ajakava ja tulemused: http://www.johvisport.ee/index.php?2/1199

Aleksandr Komðini fotod Kohtla-Järvelt: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1000
Sportiv.ee pildid Jõhvist: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1003

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: