Algab jalgpalli meistriliiga uus hooaeg

Eesti jalgpalli Meistriliiga alustab teisipäeval, kui Sillamäel, Paides ja Tallinnas peetakse uue hooaja esimesed kohtumised. Kolmest liigas mängivas Ida-Virumaa meeskonnast mängib kodus Sillamäe.

Kohe avavoorus on vastamisi mullused tulised rivaalid Sillamäe Kalev ja Tallinna Flora, tiitlikaitsja ning värske Superkarika võitja Tallinna Levadia avab hooaja Maarjamäel Narva Transi vastu, vahendab EJL-i pressiteenistus.

Mullu viienda koha eest kembelnud Nõmme Kalju ja Viljandi Tulevik katsuvad rammu Sportland Arenal, samas on päeva varasemas mängus vastamisi FC Kuressaare ja Tartu JK Tammeka.

Kohtla-Järve Lootus saab Meistriliiga tuleristsed Paides, kui sõidab külla sealsele Linnameeskonnale.

Meistriliiga I voor, teisipäeval, 9. märtsil:

kell 16:00 Sillamäe Kalevi kunstmuru (Kesk 30, Sillamäe)
JK SILLAMÄE KALEV – TALLINNA FC FLORA

JK Sillamäe Kalevi peatreener Vladimir Kazatðjonok: “Hooaja esimene mäng ja kohe Eesti jalgpalli suure klubiga. Usun, et tuleb väga huvitav mäng.”

Mängija Tadas Papeckis: “Mäng tuleb kindlasti raske. Aga loodame, et alustame hooaja võiduga.”

FC Flora peatreener Martin Reim: “Loodame, et võtsime eelmisest mängust õppust ja suudame Superkarika finaalis tehtud vigu vältida. Tuleb äärmiselt raske mäng võõrsil Sillamäega ja peame olema maksimaalselt valmis, kui tahame võidukalt naasta.”

Mängija Siim Luts: “Hooaja esimene mäng, esimese kolme punkti peale. Sillamäe on alati tugev vastane olnud. Tuleb kaitse korras hoida ja ise ründes teravalt ning otsustavalt tegutseda. Tahame võitu.”

Peakohtunik Kristo Tohver
Abikohtunikud: Silver Kõiv, Eduard Rõþov

kell 16:00 Paide kunstmuruväljak (Staadioni 1, Paide)
PAIDE LINNAMEESKOND – KOHTLA-JÄRVE FC LOOTUS

Paide peatreener Erki Kesküla: “Hea, et mäng Paides toimub. Loodame, et hooaja avamäng toob väljaku äärde ka piisavalt publikut. Vastane on tugev. Vastused mitmetele küsimustele saame teada juba teisipäeva õhtuks.”

Mängija Carl Tubarik: “Rõhutaksin ennekõike avamängu tähtsust! Selle õnnestumine lisaks pisutki positiivset emotsiooni edasiseks. Vastane on kogenud ja nende tugevust näitab kasvõi võidetud treeningmäng Transi vastu. Kõigele vaatamata usun, et tuleb hea mäng!”

FC Lootuse peatreener Aleksei Þukov: “Meistriliiga esimene voor on alati põnev. Nagu eelmisel aastal Esiliigaski, püüame näidata oma mängu ja võidu koju tuua.”

Mängija Viktor Aksjonov: “Tuju meeskonnas on väga hea. Mängime võidu peale, et rõõmustada meie poolehoidjaid, kui nad sõidavad Paidest tagasi koju.”

Peakohtunik Sten Kaldma
Abikohtunikud: Rein Pajunurm, Neeme Neemlaid

kell 17:00 Sportland Arena (Asula 4c, Tallinn)
FC KURESSAARE  – TARTU JK TAMMEKA

FC Kuressaare peatreener Sergei Zamogilnõi: “Me peame mängima kui üks meeskond, hästi kaitses ja samal ajal rünnakut mitte unustades.”

Kapten Martti Pukk: “Hooaja eesmärgid on paigas ja nende täitmiseks tuleb alustada kohe positiivse tulemusega.”

JK Tammeka peatreener Marko Kristal: “Siiamani on kõik hästi läinud, nii et meeskond läheb mängule võidumõtetega.”

Mängija Kaarel Kidron: “Ettevalmistusperiood on möödunud edukalt ja meeskonnavaim on hetkel väga hea. Läheme teisipäeval Tallinnasse tegema seda, mida me kõige paremini oskame ning loodame, et see kujuneb ka edukaks.”

Peakohtunik:  Jaan Roos
Abikohtunikud: Sten Klaasen, Toomas Nõmmiste

kell 18:45 Maarjamäe kunstmuru (Kose tee 4, Tallinn) – /vooru telemäng TV14 ekraanil/
TALLINNA FC LEVADIA – NARVA JK TRANS

FC Levadia abitreener Mati Pari: “Meeldiv oli alustada hooaega Superkarika võiduga. Esimene liigamäng kujuneb kindlasti raskeks katsumuseks, sest JK Trans on võrreldes eelmise hooajaga väga ettearvamatu meeskond. Pidasime nendega kontrollkohtumise ja seal jätsid nad väga hea mulje. Oodata võib võitluslikku ja mõlemapoolsete võimalustega mängu, kus ilmastikuolud seavad olulisele kohale õnne faktori ning mängu saatuse võivad otsustada pisiasjad.”

Väravavaht Sergei Lepmets: “Superkarikas on meie päralt ja nii läheme esimesele liigamängule hea tundega. Eesmärgiks on kohtumine võita ja esimesed kolm punkti tabelisse teenida. Kindlasti tuleb raske mäng, kuid me oleme lahinguks valmis.”

JK Transi peatreener Valeri Bondarenko: “Homme ootab meid väga vastutusrikas mäng, kus mängupilt ja tulemus sõltuvad mängijate isiklikest oskustest.”

Mängija Sergei Starovoitov: “Meil on vaja, et iga mängija annab endast kõik. Eesmärgiks on võit.”

Peakohtunik: Eiko Saar
Abikohtunikud: Marko Leevand, Jaanus Mutli
Neljas kohtunik Martin Salong

kell 19:30 Sportland Arena (Asula 4c, Tallinn)
NÕMME JK KALJU – VILJANDI JK TULEVIK

JK Kalju abitreener Karel Voolaid: “Kalju fännidel on nüüd aeg roosad lipud, sallid, trummid ja pasunad kappidest välja otsida — Meistriliiga hooaeg on algamas ja meeskond on selleks tõseselt valmistunud! Loodame kohe esimestes voorudes hea hoo sisse saada!”

Mängija Ken Kallaste: “Kahju, et esimene kodumäng toimub võõral väljakul, aga sellegi poolest oleme kohtumiseks valmis ja hästi häälestatud. Hooaja esimene mäng on alati kõige raskem aga alla kolme punkti me rahule jääda ei saa!”

JK Tuleviku peatreener Marko Lelov: “Kohe esimeses mängus intrigeeriv vastaseis. Mõned mängijad on liikunud Viljandist eelmise aastaga võrreldes nõmmekate ridadesse ja tahavad kohe mulle tõestada, mitte võistkonnale. See loob erilise õhkonna mängule, Kaljule oleks kaotus katastroof.”

Peakohtunik Hannes Kaasik
Abikohtunikud: Dmitri Vinogradov, Raul Kaivoja

EJL

Eelmine:
Järgmine: