16.01.2009

Alanud aasta nõuab spordivaldkonnas kokku hoidmist ja koostööd

Kultuuriministri kohtumisel spordiorganisatsioonide esindajatega arutati, kuidas tulla toime muutunud majanduslikes oludes ja milliseid eesmärke lähiajaks seada.

Kultuuriminister Laine Jänes kohtus kolmapäeval Eesti spordiorganisatsioonide esindajatega, et teha kokkuvõtteid möödunud aastast ja tutvustada üksteisele 2009. aasta suuremaid plaane. Minister tänas spordijuhte eelmise aasta säravate tegude eest ning soovis leidlikkust ja jõudu eelolevaks.

Kultuuriministeeriumi asekantsler Tõnu Seil tutvustas spordiorganisatsioonide esindajatele kohtumisel ka ministeeriumi tööplaani, mille kohaselt on spordivaldkonnas 2009. aastal käsil muuhulgas Eesti Spordiregistri muutmine veebipõhiseks, noorsportlaste, sealhulgas harrastajate tervisekontrolli tõhustamine koostöös Sotsiaalministeeriumiga, treenerite kutsesüsteemi rakendamine, liikumisharrastuse arengukava täitmine ja jätkamine järgmiseks viieks aastaks, samuti jätkub ujumise algõppe programm. Plaanis on algatada ka spordiseaduse ja muude sporti reguleerivate õigusaktide täiendamine ja kaasajastamine.

Tõnu Seil
Kultuuriministeeriumi asekantsler

Katrin Arvisto
Kultuuriministeeriumi avalike suhete nõunik

Eelmine:
Järgmine: