24.06.2012
Jalgrattasport

Aira Ferschelile Eesti meistrivõistlustelt kaks hõbedat

Kolmapäeval, 20. juunil algasid Lõuna-Eesti maalilistel Rõuge teedel Eesti meistrivõistlused maanteesõitudes.

Esimesel päeval olid kavas eraldistardiga sõidud juunioritele ning eliitklassi naistele ja meestele. Teisel päeval peeti grupisõidud.

Investment Agency-Jõhvi Teami sportlastest osalesid meistrivõistlustel mõlemal päeval Aira Ferschel, Janely Sojone, Maris Nurm, Kristel Koort ja Ainar Elberg. Edukaim neist oli Aira, kes sai mõlemal päeval hõbemedali ning Janely Sojone võitis grupisõidus oma esimese pronksmedali.

Eraldistardis oli naisjuunioritel distantsi pikkuseks 15 km. Võitjaks tuli Sirje Lepik (TYASK). Teise koha sai Aira Ferschel, kes kaotas võitjale 23 sekundit ja kolmas oli Evelin Idarand (KJK). Janelyle kuulus seitsmes koht.

Naistel oli võistlusmaa pikkuseks 25 km, siin näitas oma üleolekut Grete Treier, kellele oli see juba kümnes kuldmedal. Grete keskmine kiirus oli 41,7 km/h. Teine oli Liisi Rist (Hawaii Express) ja kolmas Viktoria Randalainen (Skype).

Meie medalilootus Kristel Koort sõitis seekord välja viienda koha. Maris Nurm oli üheksas.

Tubli sõidu tegi eraldistardis meesjuuniorite arvestuses Ainar Elberg, kes oli kaheksas, eespool ainult koondise sõitjad. Tema keskmine kiirus oli 40,9 km/h. Daniil Kozinets (Narva Energia) oli 13. Juuniore oli stardis 22.

Teisel päeval jagati medaleid naiste eliitklassi ja juuniorite võistlusklassidele. Esimene start anti kell 10.00 naistele ja juunioritele, kes pidid läbima 16 km pikkusel ringil 84 km.

Eesti meistriks krooniti Grete Treier, teine oli Liisi Rist (Hawaii Express) ning kolmas Liisa Ehrberg (Peloton). Kristel Koort lõpetas seekord 13. kohaga ning Maris Nurm oli 15.

Investment Agency naiskonna sõitjatel oli palju ebaõnne, kuid sellele vaatamata sai Aira Ferschel hõbeda ja Janely Sojone pronksi naisjuuniorite arvestuses. Võitja oli taas Sirje Lepik (TYASK).

Meesjuuniorid pidid rasket 16 km pikkust ringi läbima seitse korda. Võistluse katkestas kummi purunemise tõttu Ainar Elberg. Parim Ida-Virumaa sportlane oli Daniil Kozinets (Narva Energia), kes lõpetas kaheksandana. Juuniorite esikolmikusse kuulusid Oskar Nisu (CFC), Kristen Kivistik (Viko) ja Raimo Johanson (KJK).

JRK.ee

Eelmine:
Järgmine: