29.04.2013
Jalgrattasport

Aira Ferschel võitis naisjuunioridest Pärnu rattaralli

Pühapäeval, 28. aprillil jätkus rattahooaeg Pärnu Pühaloomaia Rattaralliga, mis on Eesti Rahvavelotuuri teine etapp

Pärnu Rattaralli on siledamaa sõit, kus kaarte võib segada vaid kõva tuul, kuid seekord oli ilm tuulevaikne ja päikeseline, mis ennustas grupifiniðit. Võidusõit oli sellegipoolest aktiivne ja pidevalt „literdati“ ning viimased jooksikud püüti kinni 500m enne finiðit. Grupifiniði võidu võtsid lätlased Maris Bogdanovics ja Armands Becis, kolmanda koha sai vanameister Sigvard Kukk. Võitja kulutas 84km pikkuse distantsi läbimiseks 1:59.14 mis tegi keskmiseks kiiruseks 42,3km h.

Meie parimana oli Tauri Selder 34-s, kaotades võitjale 6 sekundit. Samas suures grupis lõpetas ka Raivo Sala (81 koht). Ainar Elberg jäi peagrupist maha viimase ringi teisel poolel ja lõpetas teises grupis ning sai 114 koha, kaotus võitjale 4.19.

Naiste võit laks nagu meestelgi Lätti Madara Furmalele, krs finiðeerus teises grupis ning lõpuheitluses alistas Daisi Risti ja Liisa Ehrbergi. Üldarvestuses olid nad 107, 109, 110. Kaotust üldvõitjale 4.19. Ülejäänud naised lõpetasid kolmandas grupi,s mis kaotas võitjale 11.16 ja seal oli kiirem Grete Treier  (naiste 4.) meie  Aira Ferscheli ees. Tänu heale lõpuspurdila sai Aira Ferschel selle aasta esimese võidu naisjuunioride arvestuses. Kristel Koort lõpetas Airaga samas grupis olles naiste arvestuses 11-s. Finiseerimist segas Kristelit, aga esiratta kumm mis oli ohtlikult „munasse „ paisunud ja võis iga hetk puruneda.

Korraliku stardi tegi Anatoli Männi kes sai Sen4 vanuseklassis 5. koha. Võitjale kaots Anatoli Männi vähem kui pool tundi ja kokkuvõttes sai 213. koha. Üldse lõpetas 228 jalgratturit.

32km pikkusel matkasõidul said Mario Kivil ja Sander Sojone vastavalt 11. ja 12. koha. Kahjuks pidi kukkumise tõttu katkestama Mirell Semenkova.

54km distantsi läbisid Marten Jõeäär ja Kaireen Käen, kuid teadmata põhjusel neid finiðiprotokollis pole.

Peep Kivil
www.jrk.ee

Eelmine:
Järgmine: