09.11.2013
Sõudmine

Aidu kanal sobiks ka maailmameistrivõistlusteks

Tallinnas algas Maailma Sõudeliidu treenerite konverents. Traditsiooniline hooaja lõpuüritus kulmineerub reede hilisõhtul aasta parimate sõudjate ja treenerite autasustamisega.

Reedel oli kõnepuldis ka kaks eestlast – professor Teet Seene rääkis ealistest muutustest skletilihastes ja Hardi Murula elavat vastukaja leidnud Aidu Veespordikeskuse rajamisest kunagise põlevkivikarjääri alale. Aidu kanaliga maailmas läbilöömiseks see traditsiooniline aastalõpuüritus Eestisse toodud saigi.

„Möödunud aastal olime Limerickis sellisel üritusel ja kui seal välja hõigati, et järgmise aasta koht on vaba, siis me praktiliselt kohe broneerisime, mis ei tähendanud vastus, aga panime ennast kirja ja sealt see protsess kulgema hakkas,” kirjeldas Eesti Sõudeliidu peasekretär Robert Väli ETV spordiuudistele, kuidas hooaja lõpuüritus Tallinnasse toodi. „Minu jaoks oli Aidu edasilükkav jõud, sest Aidu-mehed olid juba väga konkreetselt enda kavadesse kirja pannud, et hiljemalt 2020. aastal peab seal toimuma FISA (Maailma Sõudeliidu – toim) egiidi all võistlus.”

Vägeva, 2300 meetri pikkuse ja 163 meetri laiuse kanali kaevetöödega saadi ühele poole augustis ehk kolm kuud enne plaanitut. Lõplikult peaks kogu kompleks valmima 2020. aastaks. Ja siis sobiks Aidu ka kas või maailmameistrivõistluste paigaks.

„Minu arvates on see fantastiline projekt. Muidugi peate alustama juunioride MM-ist, seejärel U-23 – läbima peab kõik astmed enne kui saada MM-võistluste korraldajaks. Aga see on selline kanal, mis võiks sobida niisugusel tasemel võistluseks,” hindas Maailma Sõudeliidu president Denis Oswald.

sport.err.ee

Eelmine:
Järgmine: