15.01.2008
Autosport

Aa rannas võidutses Janno Nutov

Pühapäeval peetud Aa ranna autode mäkketõusuvõistluse võitis meeste klassis ülinapilt Janno Nutov, kellege ühepalju punkte kogusid ka Jalar Sildnik ja Kert Kärbo. Naistest oli kiireim Erika Teffo ja noortest Gleb Bogdanov.

http://www.viru.planet.ee/ajutised/AMV/TULEMUSED%20Aa%20rand%202008_01_13.pdf

Pühapäeval, 13. jaanuaril kogunes MTÜ AMV Racing eestvõttel Lüganuse vallas Aa ranna teel toimunud sõiduautode mäkketõusuvõistlusele 33 autosportlast, et teha algust Ida-Virumaa 2008. aasta karikavõistlustega sõiduautodele.

Jaanuarikuu alguses mahasadanud lumi ja külmakraadid andsid võistluste korraldajatele lootust, et ehk õnnestub kolmandal korral lõpuks üks korralik talvine mäkketõusuvõistlus korraldada, kuid mida võistluspäeval ei olnud, siis see oli lumi ja jää. Kui võistluspäevale eelnenud päeval oli veel suureks küsimärgiks, millised rehve võistlusrajal kasutada, siis võistluspäeva hommikul oli korraldajate seisukoht, et piikrehv on ainuke keelatud rehv.

Ligi 400 meetrisel võistlusrajal võeti ühesillaveolistel sõiduautodel mõõtu kolmes klassis: noored kuni 18 eluaastat, naised ja mehed.

Noorte klassis osalenud 18-ne võistleja hulgast tuli mõneti üllatuslikult võitjaks eelmisel hooajal autospordiga algust teinud Gleb Bogdanov. Teise koha hõivas Martin Reilent Robert Lutsu ees.

Naisteklassis ei suutnud seekord keegi takistada kõik sõiduvoorud võitnud Erika Teffo hoogu. Stabiilset sõitu tegi Sirje Potisepp, kes hoidis kõigis kolmes sõiduvoorus teist kohta ja sai etapilt üldkokkuvõttes ka teise koha. Kolmas koht kuulus Tiina Tuurile. Naisi oli kokku võistlema tulnud seitse.

Meeste klassi esikolmiku punktiseis pärast kolmandat vooru oli viimasel ajal harvaesinev. Kolmel mehel oli kolme sõidu kokkuvõttes ette näidata esimene, teine ja kolmas koht. Teatavasti näeb võistlusreeglistik ette, et sõiduvooru parim saab ühe punkti, teine kaks, kolmas kolm jne. Lõpptulemuse kindlakstegemiseks läheb arvesse kahe parima vooru punktide summa. Ehk siis kolmel mehel oli kolm punkti. Pingerea selgitamiseks sai määravaks parimad sõiduajad mistahes voorus. Meesteklassi esikolmiku lõppseis: Janno Nutov, Jalar Sildnik ja Priit Sikk, kusjuures esimese ja teise koha vahe oli vaid 0,02 sekundit.

Kõik Aa ranna mäkketõusuvõistluste tulemused: www.amvracing.ee

Kalenderplaani järgi peaksid järgmised karikasarja etapid toimuma soosivate talviste ilmastikuolude korral 17. veebruaril Saka tiigil või Sõtke jõel ning 24. veebruaril hotell Laagna tiigil.

HEIKI LUTS
AMV Racing

Eelmine:
Järgmine: