05.10.2008
Kergejõustik

27. Paide-Türi rahvajooksu võitis Aleksei Markov

Pühapäeval peeti 27. Paide-Türi rahvajooks. Ilus võistlusilm ja hea korraldus oli kohale meelitanud hulgaliselt võistlejaid. 13,6 km põhidistantsil Paidest Türile finiðeeris 547 võistlejat, 6,5 km distantsil, kus joosti Kirnast Türile, oli finiðeerijaid 1413. Türi lastejooksudel tegi kaasa 244 ning Paide lastejooksudel 389 noort jooksjat.

Kokku said medali kaela 2593 võistlejat, mis on kahe viimase aastakümne osavõturekord. Absoluutrekord pärineb aastast 1986 kui kahe põhidistantsi peale oli kokku 3500 finiðeerijat.

Jooks algas väga tempokalt ja esimese juba 420 meetri peal olnud vahefiniði võitis Maksim Salii. Teise vahefiniði 2,8 km võitis Aleksei Saveljev.

Alates neljandast kilomeetrist tõusid võistlejaterivi etteotsa kohtlajärvelane Aleksei Markov, kes võitis poolel võistlusmaal olnud kolmanda vahefiniði ja Taivo Püi, kes oli esimene neljandas vahefiniðis.  Sealt jäi veel finiðini 2,6 km.

Liidritepaar püsis koos kuni staadionini välja, kuid lõpukiirendus oli parim Markovil, kes tuli 27. Paide-Türi rahvajooksu võitjaks ajaga 43.44. Püi kaotas 9 sekundiga ning temast omakorda minuti kaugusele jäi kolmandana lõpetanud külalisvõistleja Lätist Viktors Slesarenoks. Tasavägises duellis neljandale kohale edestas Aleksei Saveljev 1 sekundiga Maksim Saliid. Esikuuiku lõpetas Elar Vulla.

Kiireim naine Jekaterina Patjuk saavutas üldjärjestuses 24. koha. Naiste teine olin Helen Schmidt Vokast, kolmas oli Helena Laumets, neljas Kaja Vals ning viies Paide-Türi rahvajooksu kõigi aegade edukaim naisvõistleja Tiina Idavain, kes on varasematel aastatel selle võistluse viiel korral võitnud.

Lühema võistlusdistantsi, kus joosti Kirnast Türile, lõpetas esimesena Kaupo Sasmin, teine oli Deniss Koðelev Sillamäelt ning kolmas Dmitri Aristov Kohtla-Järvelt.

ERR SPORT/Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: