03.11.2007
Nädalaleht

2.11 – Ida-Virumaa spordinädal

Ülevaade vahemikku 23.-31. oktoober jäänud ja Ida-Virumaad puudutanud olulisematest spordisõnumitest.

IDA-VIRUMAA SPORDINÄDAL

MIS TOIMUS

Nädalavahetusel selgusid Ida-Virumaa meistrid viiel alal ja ülevaadet alustamegi neil võistlustel toimunust.

* Pikim turniir oli maletajatel, kes selgitasid paremaid kolm päeva. Meestest läks teist aastat järjest esikoht pealinna, seekord sai esikoha Ilja Vovk (MA Vabaettur), teine oli Sergei Neff (Kohtla-Järve) ja kolmas eelmise aasta võitja Tõnu Rauk (Kadrioru MK). Naiste klassis oli parim Katrina Korban (Narva SK Maletäht).

* Malelaua ruutude arv ehk 64 lauatennisisti kogunes laupäeval Narva, et selgitada maakonna meistrid lauatennises. Kahe kullaga olid edukamad Tatjana Tðistjakova Aserist ja Vladimir Petrov Narvast, kes olid edukaimad üksikmängus ja veel vastavalt naispaarismängus (koos Karmen Kozmaga) ja meespaarismängus (koos Andrei Gorbatoviga). Segapaarismängus oli parim kohalik paar Lidia Dmitrieva/Ilja Piskunov. Medalita ei jäänud ka nädal varem Belgias kadettide vanuseklassi ehk kuni 11aastaste Euroopa TOP-16 turniiril ilma teinud  narvalased Olesja Ketðko ja Valeria Petrova, kes koos mängides said pronksi naispaarismängus.

* Oma maakonna meistrite selgitamist alustasid veidi enne lauatennisiste ja lõpetasid mitu tundi varem õhkrelvadest laskjad. 11st kullast jäi Ida-Virumaale kuus, esikohad jätsid koju Sergei Jegorov, Valeria Koljuhhina, Anton Otvagin, Sergei Potaðev, Dmitri Maksimov ja Anþela Voronova.

* Kohtla-Järvel selgusid laupäeval esimestena maakonna meistrid jõutõstmises, kus parima tulemuse eest hoolitses kohalik tõstja Erik Burlaku, kes kehakaalus kuni 100 kg sai võidutulemuseks 190 kg.

* Samuti laupäeval ja samuti Kohtla-Järvel peetud Ida-Virumaa meistrivõistlustel vabamaadluses jäeti viis esikohta seitsmest Ida-Virumaale. Kohtla-Järve spordiklubi Kuldkaru esindajatest said esikohad Aleksandr Sojunen (-60 kg), Vadim Badin (-66 kg), Raimond Pruuns (-74 kg), Deniss Soltruk (-96 kg) ja Eduard Mihhailov (-120 kg).

* Ðveitsis toimunud pikamaasõudmise regatil “Armada Cup” sai 9000meetrisel distantsil aja kirja 198 sõudjat, kohal oli ka kolm narvalast, neist edukaimana oli Vladimir Latin 11., eestlastest sõudis ta välja paremuselt kolmanda tulemuse.

* Peterburis laupäeval toimunud kiirmalematð “Kogenud maletajad – noored meistrid”, lõppes kogenenumate võiduga 51,5:48,5. Noorte ridades lõi ainsa Eesti esindajana kaasa kohtlajärvelane Aleksandr Volodin, kes kogus kümnest võimalikust neli punkti.

* Narva Trans alistas Eesti jalgpallimeistrivõistlustel tabeli viimase Lasnamäe FC Ajaxi 6:1 (3:0). Kaks vooru enne meistrivõistluste lõppu on Narva Transil neljandana 74 punkti, neist eespool on kolm pealinna meeskonda: FC Levadia (85), FC Flora (79) ja FC TVMK (76). Trans mängib 3. novembril võõrsil FC Floraga (sellest kell 17 algavast mängust on ETVs otseülekanne) ning nädal hiljem kodus TVMKga. Kui Trans mõlemad mängud võidab, saavad nad vähemalt pronksmedali, kuid juhul kui FC Flora lisaks veel viimases voorus kaotab või viigistab Saaremaal, siis tõuseb Trans teisele kohale.

* Eesti jalgpallimeistrivõistluste esiliigas viigistas kolm vooru enne meistrivõistluste lõppu endale pronksi taganud Sillamäe Kalev pühapäeval võõrsil Valga FC Warriori meeskonnaga 3:3 (2:0).

* Kui jalgpallimeistrivõistluste kahes kõrgemas liigas veel mängud käivad, siis meeste madalamates liigades on mängud läbi. Teise liiga ida/põhja tsooni võitis 14 meeskonna seas Kiviõli Tamme Auto (60 punkti 78st), Narva Trans II (50) oli neljas, Jõhvi Orbiit (42) viies ja Kohtla-Järve FC Lootus (27) kümnes. Kolmanda liiga ühe neljast tsoonist võitis Kohtla-Järve JK Alko, kes 22st mängust võitis 21 ja kaotas vaid ühe. Naiste liigadest oleme teatanud, et Kohtla-Järve JK Alko sai meistriliigas eelviimase, seitsmenda koha ja Narva Trans jäi esiliigas esimesena medalitest ilma.

* Kohtla-Järve Viru Sputnik kaotas laupäeval kodujääl Eesti jäähokimeistrivõistluste mängu Tallinna Purikate meeskonnale 2:6.

* Eesti korvpallimeistrivõistluste esiliigas mängisid Ida-Virumaa meeskonnad eelmisel nädalal kodus. Kohtla-Järvel sai KK Hito neljapäeval tabelisse ühe kaotuse kõrvale viienda võidu, alistades Tallinna Elioni 95:80 (49:47), koguni kuus hitolast viskas kahekohalise arvu punkte, neist edukaim oli Toomas Nõmmiste 18 punktiga. Jõhvi/Toila jäi aga reedel kodus alla Tallinna Filmipood.ee meeskonnale 58:74 (36:34), kusjuures veel viimase veerandaja alguses juhiti 52:46, kaotajate edukaim oli Jano Kunts 16 silmaga. Jõhvi/Toila jätkab ühe võidu ja kolme kaotusega.

* Pärnus toimunud kahe staadioni jooksu võitis sillamäelane Vjatðeslav Koðelev.

* LIVING.ee Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistlustel peeti eelmisel nädalal neli mängu. Esiliigas alistas Askele 3 võõrsil BC Karjamaa 109:71 ja Remeks II/SK Intro oli kodus parem Sillamäe Kalev/Silmetist 81:55. Teises liigas alistas Kaitseliit võõrsil KK Hito II 74:62 ja Viru ÜJP oli kodus parem Mustast Hobusest 85:35.

* Pühapäeval toimunud Vaivara rahvasprint oli ühtlasi Ida-Virumaa sõiduautode karikavõistluste viimaseks, seitsmendaks etapiks. Meestest oli viimasel etapil parim Janno Nutov, kuid kokkuvõttes sai esikoha Meelis Liivrand (mõl. Jõhvi). Naistest oli Vaivaras edukaim Sirje Potisepp Kuusalust, kuid üldvõidu sai Erika Teffo Lüganuselt. Noortest oli mõlemas arvestuses parim Robert Luts.

* Jõhvi naiste võrkpallimeistriks tuli kuue naiskonna seas Kohtla-Järve Monoliit Sport.

* Eelmisel neljapäeval koos olnud Eesti spordiveteranide liidu volikogu otsustas välja anda kaks teenetemärki, ühe neist sai kohtlanõmmelane Richard Rooden. Samuti otsustas volikogu, et järgmisel aastal toimuvad 41. Eesti veteranide spordimängud peetakse 12. ja 13. juulil Narvas.

MIS TULEKUL

*Reedel kell 15.30 ja laupäeval kell 12.30 peetakse Sillamäe ujulas Ida-Virumaa karikavõistlusi ujumises.

* LIVING.ee Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste selle nädala keskses mängus on reedel kell 19.30 Kohtla-Järve spordihoones vastamisi kaks kohalikku meeskonda Remeks ja KK Hito, meeskonnad, kelle vastasseisud on enamikul kordadel pakkunud põnevaid pallilahinguid.

* Laupäeval ja pühapäeval võib ilu ja osavuse koostööd nautida Ahtme spordihallis, kus toimub rahvusvaheline sportaeroobikavõistlus “Kohtla-Järve Open”. Laupäeval on võistluste algus kell 11, pühapäeval jätkuvad võistlused kell 10.

* Eesti meistrivõistluste esiliiga raames kohtuvad laupäeval Narva Energia SK võimlas kell 13 Narva SK Energia ja Kuressaare VK Avos võrkpallimeeskonnad ning pühapäeval algusega kell 13 peab oma hooaja viimase kodumängu Sillamäe Kalevi jalgpallimeeskond, kelle vastaseks on Viljandi Tulevik II.
 
* Põhjalikuma pildi Ida-Virumaa spordielust saab Internetist aadressilt www.sportiv.ee.

NÄDALALEHT,
2.11.2007

Eelmine:
Järgmine: