07.06.2010
Auto-Moto

19. juunil toimub Narvas FMX-show

19. juuni leiab Narva linnuses aset Red Bull X-Fighters Jam Narva, kus sooritavad hullumeelseid trikke ja saltosid selle ala professionaalid Nick de Wit, Jimmy Verburgh, Drake McElroy ning Alexey Kolesnikov.

Red Bull X-Fighters on tituleeritud maailma parimaks freestyle motokrossi võistluseks. Kuna päris etapid kõikide huviliste silmadeni ei jõua, korraldadakse maailma eri paigus X-Fightersi näidis show’sid. Narvas toimuv show on eelsoojendus 26. juuni Moskvas toimuvale Red Bull X-Fightersile.

Kõik Narvas võistlevad sõitjad on X-Fightersiga tihedalt seotud. Jimmy Verburgh ning Drake McElroy on selle maailmakuulsa FMX show peakohtunikud ning Nick de Wit ja Alexey Kolesnikov on võistluse etappidel edukalt osalenud. Nick de Wit osaleb ka 2010-aastal RBXF maailmaturneel ning Alexey Kolesnikov astub samuti pärast Narvas trikitamist Moskvas võistlustulle koos selliste tippudega nagu Adam Jones, Andre Villa, Nate Adams, Robbie Maddison jt.

19. juuniks ehitatakse Narva linnuse hoovi mitmemeetrised ramp’id, millelt motomehed peadpööritavaid hüppeid, saltosid ja muid imetrikke tegema hakkavad!

Alexey Kolesnikov

Alexey alustas sõitmist MX klassis juba 1998-aastal. 2005.aastal küsis Alexey enda käest, “Mis takistab mind toomast FMX’I Venemaale.” Mõeldud, tehtud ning Alexeyst sai Venemaa esimene FMX-rattur. Ta ehitas üheskoos oma isa ja sõpradega harjutusraja ning hakkas hüppama.

“Kui ma Venemaal sõitmist alustasin, siis polnud olukord üldse lihtne. Ma ei osanud ramp’e planeerida ning ehitada. Tänaseks on Venemaal 8 sõitjat, kes elavad Moskva lähistel ning paar tüüpi kes sõidavad kaugemates regioonides. Pärast Red Bull X-Fighters exhibition toure helistas mulle mitu krossisõitjat ning uuris FMX’I kohta. Freestyle on venelaste jaoks uus ala, aga iga aastaga kogub ta üha rohkem fänne juurde. Mina annan endast 100%, et oma rahvuskaaslaste taset arendada ning et tuua see sport oma rahvani.”

Tänaseks on Alexey endale juba rahvusvahelisel tasandil nime teinud, tuues koju esikohti ja tiitleid mainekatelt võistlustelt üle maailma. Alexeyvõistleb nädal pärast Narva show’d Moskvas toimuval Red Bull X-Fighters etapil.

Alexey kutsub kõiki rahvuskaaslasi 19. juunil Narva talle kaasa elama.

Drake McElroy

“Ma sain esimese abiratastega Y-Zingeri (pw 50) oma esimeseks sünnipäevaks. Kolmeselt õppisin ma sõitma ilma abiratasteta. Neljaselt läksin ma esimest korda võistlema. Minu perekond on olnud minu maailma kõige suuremaks toeks.

Ma võtsin osa kohalikest võistlustest kuni aastani 2000, sealt sain ma piisavalt punkte, et profiliigasse minna. Motomaastik, kus ma võistlesin oli Põhja Californiale suhteliselt lähedal, aga selleks et motomaailmas läbi lüüa, on vaja ressursse. Rahaliste vahendite puudumine tegi Lorettas ja World Minis võistlemise keeruliseks,” räägib Drake.

“Ma leidsin oma niðði FMX’i näol 2000-aasta augustis. Ma sõitsin SFX võistlusel AZ’s ning teenisin oma rattaga lõbutsedes natukene raha. Nädal aega hiljem kvalifitseerusin ma esimesena Vans Triple Crownil. Sel ajal oli mul kodumaal kaks töökohta. Pärast VTC’d Las Vegases kohtusin ma õigete inimestega ning sealt sai alguse minu maailma tuuritamise karjäär. Võtsin osa nii paljudest võistlustest kui jaksasin. Ma fokuseerisin kogu oma energia FMX’ile.”

Drake on üks stiilsemaid ja karismaatilisemaid sõitjaid FMX ajaloos. Ta on vaieldamatult üks parimaid! Lisaks on Drake maailma parimaks FMX-sarjaks titulleeritud Red Bull X-Fightersi peakohtunik.

Jimmy Verburgh

Jimmy Verburh sündis ja kasvas Belgias ning maast madalast kasvatati teda motokrossisõitjaks. Tema isal oli ülisuur huvi mootorrataste vastu ning ühtlasi kuulus talle firma Motosport Verburgh.

Jimbo alustas amatöörklassis ning saavutas seal maksimumtulemused. Pärast edukat 1 GP karjääri ning häid tulemusi superkrossis, sai temast esimene täiskohaga FMX-rattur. Praegu juhib ta Belgias oma tiimi nimega Zelzate, mis on ühtlasi hetkel suurim FMX tiim maailmas.

Jimbol ei ole samas mõtteski aega maha võtta. Jimbo reisib ümber maailma, annab showsid ning tundub, nagu 24-tunnisest päevast jääb selle mehe jaoks väheseks. Oma tiheda ja kiire elutempo juures on Jimbo veel kohtunikuks Red Bull X-Fightersi etappidel

Nick de Wit

Nick De Wit alustas motokrossiga 90ndate keskel ning sisenes FMX maailma aastal 2001. Nick oli ühtlasi esimene professionaalne FMX rattur Aafrikast. Kaks aastat hiljem hakkas ta osalema Euroopa võistlustel ning temast sai püsisõitja IFMXF maailmameistri võistlustel. 2004 oli tema rahvusvaheliseks läbimurdeks. Ta saavutas IFMXF World Cupil Dresdenis 5nda koha ning samal võistlusel Namiibias jäi ta neljandaks. Ta on ühtlasi üks väheseid mitteameeriklasi, kes oskab backflippi teha. Nick on üks tugevamaid sõitjaid
FMX4Ever tiimis. Nick on lisaks osalenud Red Bull X-Fightersi etappidel.

2009-aastal toimusid FMX showd Sloveenias, Singapuris, Bosnia ja Hertsegoviinas, Egiptuses, Horvaatias, Rumeenias, Gruusias, Kasahstanis ja Valgevenes. Sel aastal on lisaks Eestile showd toimumas LAV’is Johannesburgis, Peruus Limas ja Türgis Canakkales.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=o5CqfFcHQXQ

Narva linnuse väravad avatakse kell 17.00 ning show algab kell 19.00.

Kogu üritus on pealtvaatajatele tasuta!

TUULI JEVSTIGNEJEV
Red Bull Estonia

Eelmine:
Järgmine: