Illuka valla käimissari, Kuremäe kõnd

Ürituse detailinfo

    Kõndimised Kalevipojaga  on Illuka valla käimissari, et olla osaline tänavuse Liikumisaasta tegemistes. Sama „kahepalgeliselt“ käitutakse ka tänavu suvisel TuleTulemise teekonnal, mis läbib meie maakonda ja ka Illuka valda tantsides-lauldes ja jalgratasetl sõites. Päeval sõidavad sportlikud lauljad ja tantsijad tuld saates ratastel, õhtustel simmanitel aga kehastutakse loomingulisteks kultuurikandjateks.

    Peagi valmivas Illuka valda tutvustavas filmis on kesksel kohal Kalevipoeg, kes korraks „üles ärkab“ ja meie tegemisi oma silmaga kaeb. Sestap kutsusime ta meiegagi koos kõndima ja ta lubas osaleda igal neljal etapil. Täpsem teave ja selgitused ilmuvad kohe ka teadetetahvlitele ja valla kodulehele, kuid eelteadmiseks niipalju, et kavas on järgmised käimispäevad: Kuremäe kõnd (puhkusega Puhatus), Pannjärve kõnd, Illuka kõnd ja Kurtna kõnd.  Iga etapi rada saab välja mõeldud ja mõõdetud  koostöös kohaliku külakogukonnaga ning igal kõndimisel osaleb ka meditsiiniõde, kes mõõdab vajadusel vererõhku, jagab plaastreid, kuulab muresid ja annab nõu.

    Igal etapil loeme läbitud samme, mitte aega ega stiilipuhtust. See eeldab igal osalejal sammulugeja olemasolu. Sellest ei tasu aga kohkuda, sest sammulugejad on paljudel tänapäeval ka telefonis või seisavad kodudes kasutuseta. Tasub omavahel suhelda ja teistelt kasvõi laenata, sest igal etapil läheb hulk sammulugejaid osalejate vahel ka loosimisse. Nii et pärast iga kooskõndimist on seltskond vähemalt viie vastava vidina võrra rikkam ja seega juba järgmisel viiel kõndijal oma sammulugeja olemas. Joogiks jagatakse puhast allikavett ning puhkepauside ajal pannakse lisaks proovile ka teadmised.

    Veel tasuks meeles pidada, et peale neljandat kõndi loositakse kõigil etappidel osalejate vahel välja mõned väga toredad tervistavad ja meelt rõõmustavad auhinnad. Nagu näiteks Mäetaguse spa kahetunnine külastus perele (4 in), Toila minigolfi kasutus kokkulepitud ajal lumevabal perioodil (4 neljaliikmelise pere piletit) ning Pannjärve saunamaja kasutamine (seltskonnale kuni 10 in., 2h eelnevalt kokkulepitud ajal).
    Kodust välja tulemist ja kõndimistel osalemist võiks eelnimetatud kingitustele lisaks motiveerida veel värskes õhus viibimisest saadav parem enesetunne, kohtumine toredate kaasteelistega, oma kodukandiga paremini tuttavaks saamine ning rõõm ühistegevusest.   
     
    Kõndimiste toimumisajad on:
    24. mail, kl 12.00 Kuremäe kõnd (start kohviku juures, Puhkus Puhatus)
    30. mail, kl 18.00 Illuka kõnd (start ja finið staadionil)
    6. juunil, kl 18.00 Pannjärve kõnd (võimalus tasuta laenutada käimiskeppe)
    27. juunil, 18.00 Kurtna Kõnd (start ja finið raamatukogu ees)

    Riietus tuleks valida ilmastikule vastav ja jalanõud mugavad. Esimesel etapil jagatakse kõigile välja osalejakaardid, kuhu kõndimise lõpus märgitakse tehtud sammud ja soovi korral ka muud näitajad
     
    Leidke vastav info üles ka valla kodulehel www.illuka.ee ja teadetetahvlitel.
    Kui soovite eelnevalt kõigest veelgi rohkem teada saada, võite igal ajal helistada valla kultuurijuhile.
     
    Sportlike kohtumisteni!

    Ene Raudar