Aidu avastusretk. Fjordid, mäed, kõrb ja veealused metsad

  • Toimumise aeg: 08.09.2019 15:00
  • Toimumise koht:
  • Spordiala:

Ürituse detailinfo

Korraldaja Matkajuht OÜ.

    Üksikasjad
    Aidu/Ojamaa laiub 35 m2-sel alal Ida-Virumaa, suurte laante servas. Unikaalne terves Baltikumis, sest matkata saab nii vee peal, kõrbes, kui ka ehtsates mägedes. Lapimaa metsaseid mägimaastikke meenutavate küngaste vahel kulgevad pikad siniseveelised fjordid, mis sumbuvad kivikõrbetesse. Vesi on siin sinakasroheliselt kristallselge ning põhjani läbipaistev.
    Et ala piirneb suurte metsadega, võib siin kohata ka karu (oleme näinud suuri karujälgi), rääkimata põtradest, kitsedest ja metsseast.
    8. septembril on plaanis avastusretk Aidusse (Sina oled ka kutsutud). Matkame jalgsi selle metsiku mäestiku sügavusse ja tõuseme põnevamatesse tippudesse ning vaatamisväärsuste juurde. Kui jõuame fjordideni, istume “kambakanuudesse” ja aerutame kõrgete mägede vahelist veeteed pidi alalt välja.
    Niisiis, ootame teid Aidusse avastusretkele 8.09 kell 11:00. (kogunemiskoha koordinaadid saadame registreerunutele)
    Kogu matka pikkus on 7 km maad ja 4 km vett pidi ning kestvus 4 tundi.
    Matka hind on 35€. Hind ei sisalda sööki.
    Mida kaasa võtta, mida selga panna? Ilmastikule vastav, kihiline riietus, müts, kindad, tugeva tallamustriga matkasaabas. Väikesesse seljakotti joogivesi, võileivad, puuvili või midagi maitsvat oma soovi järgi.

    Regamiseks klikkige sündmuses nupule “Osalen” ja seejärel saatke kiri oma kontaktide ja osalejate arvuga aadressile: info@matkajuht.ee või helistage regamiseks numbrile 5667 8113
    Ainult sel viisil regamine tagab koha matkal.

    NB! Võimalik saabuda eelmisel päeval ja ööbida Kiviõli Everest Hostelis. Soovitame! Uus, mugav, kõikide matkajate unistus – saun, riiete kuivatuskapid, suur/mugav köök jne.
    Kahene tuba maksab 46€. Üksinda tuba broneerides on inimese hind kahekohalises toas EUR 32. Sauna hind on 20€/t (korraga mahub sauna siis 5-6 inimest). Vaadake lisaks kindlasti http://everesthostel.ee/

    Lähme koos avastusretkele, tulge!